Πράσινο φως από το EWG για τη διαδικασία εκταμίευσης των 7,5 δισ. ευρώ

23:22 9/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δόθηκε το «πράσινο φως» από το Euro Working Group στο Ελσίνκι- στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης- προς τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Αυτό ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, σύμφωνα επίσης με τους οποίους, το επόμενο βήμα είναι

η έγκριση από τα πέντε ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Στη συνέχεια, η οριστική έγκριση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα δοθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που θα συνεδριάσει στις 16 Ιουνίου (κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup/Ecofin) στο Λουξεμβούργο. Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι η δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα βρίσκεται στα δημόσια ταμεία αμέσως μετά, και πάντως νωρίτερα από το βρετανικό δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου. Η μεταφορά του ποσού στον ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος αναμένεται να γίνει το αργότερο έως τις 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα, δηλαδή η μεταβίβαση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και η νομική κάλυψη των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, μετατίθενται για τον Σεπτέμβριο, αλλά «αναβαθμίζονται» σε ορόσημα για την εκταμίευση της επόμενης υποδόσης, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, η οποία πιθανότατα θα τεμαχιστεί σε μικρότερα κομμάτια.

Σχετική είδηση:

Keywords
Τυχαία Θέματα