Π.Παυλόπουλος:»Σύμβολο της Χριστιανικής Διδασκαλίας ο Άγιος Δημήτριος»

12:37 26/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην επίσημη δοξολογία, για τον τριπλό εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, την απελευθέρωση της πόλης και την 28η Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Στις δηλώσεις του, αμέσως μετά, τόνισε πως «ο Πολιούχος Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Δημήτριος, με τη θυσία του στο βωμό της Χριστιανικής Πίστης, κατέστη εμβληματικός Μάρτυρας της Χριστιανοσύνης. Επιπλέον, όμως, αναδείχθηκε σε πραγματικό σύμβολο της διαχρονικής αξίας της Χριστιανικής Διδασκαλίας, του τρίτου και θεμελιώδους πυλώνα του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού: του πυλώνα εκείνου που προσέδωσε στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό τα ανθρωπιστικά του χαρακτηριστικά, με έμφαση σε εκείνα της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης και κυρίως της Κοινωνικής Δικαιοσύνης», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος πραγματοποίησε την παρασημοφόρηση της πολεμικής σημαίας του θωρηκτού Αβέρωφ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η πολεμική σημαία του θωρηκτού τιμήθηκε με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος, επί του πλοίου.
Αμέσως μετά, παρακολούθησε τις εντυπωσιακές εκδηλώσεις – επιδείξεις μονάδων που είχε προγραμματίσει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και άλλους επισήμους.
Συμμετείχε η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, ελικόπτερο τύπου S70B Aegean Hawk, καθώς και ομάδες και σκάφη της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη θέση ελλιμενισμού του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

Keywords
Τυχαία Θέματα