Σε πλήρη εξέλιξη ο προεκλογικός αγώνας στην Κεντροαριστερά

12:37 26/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων για τις εκλογές στην κεντροαριστερά, στις 12 Νοεμβρίου.

Την διακήρυξη αρχών και στόχων, με την οποία προσδιορίζει το πολιτικό στίγμα και τους στόχους της, έδωσε σήμερα η Φώφη Γεννηματά.

Χρησιμοποιώντας σταθερά τον όρο Κεντροαριστερά και δημοκρατική προοδευτική παράταξη τονίζει ότι επιδίωξη του νέου φορέα είναι μια νέα συνεκτική «Εθνική Στρατηγική»,

με την οποία «δεν διαπραγματευόμαστε την παραμονή της χώρα στην Ευρώπη, γιατί η Ελλάδα είναι Ευρώπη».

Καθορίζει ως άμεσο στόχο μια «Εθνική Γραμμή» που κινητοποιεί τον Ελληνισμό, όλες τις δυνάμεις του Έθνους και την «Εθνική Συνεννόηση» για το μέλλον της Ελληνίδας και του Έλληνα.

Η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει ότι με τον νέο ενιαίο φορέα η προοδευτική δημοκρατική παράταξη θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία και δεν θα ετεροκαθορίζεται.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συσπειρώσουμε την Κοινωνική Κεντροαριστερά, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη σε μια νέα εθνική στρατηγική που θα σηματοδοτήσει το τέλος της κρίσης και την απαρχή μιας νέας εποχής ελπίδας, δημιουργίας και αισιοδοξίας για τον λαό και την πατρίδα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η κοινωνία θέλει λύσεις. Δεν θέλει επιστροφή στο παρελθόν. Δεν θέλει ψεύτικες υποσχέσεις. Θέλει τολμηρή ηγεσία που ξέρει να διαβάζει τα μηνύματα των καιρών». Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη, απαντώντας σε ερωτήσεις του συγγραφέα Γιώργου Σκαμπαρδώνη και σε φίλους, εκπροσώπους τοπικών φορέων, υποστηρικτές, ανθρώπους της παραγωγής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης που βρίσκεται από χθες σε Θεσσαλονίκη και Θράκη, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς και με γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε το υπουργείο Υγείας να ανταποκριθεί στα αιτήματα του νοσοκομείου που εξυπηρετεί το 40% των ιατρικών αναγκών της Μακεδονίας, ζητώντας -ανάμεσα στα άλλα- να επιτραπεί η λειτουργία απογευματινών χειρουργείων, κάτι που θα εξαφάνιζε τη λίστα αναμονής για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα