Που προετοιμάζονται μπλόκα αγροτών;

14:11 23/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανάβουν τις μηχανές οι αγρότες και προετοιμάζονται για στήσιμο μπλόκων με τρακτέρ.

Στον Πλατύκαμπο πρόκειται να συσπειρωθούν οι αγρότες της Λάρισας το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ επικεντρώνονται στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για τις 3 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της Agrotica.

Με βάση τον σχεδιασμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων τις επόμενες ημέρες αναμένεται να στηθούν μπλόκα σε διάφορες

περιοχές της Ελλάδας.
Αύριο, Τετάρτη, στα Τρίκαλα, οι αγρότες ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκο στον κόμβο Μεγαλοχωρίου επί της Ε65, ενώ στη Μαγνησία, μετά τη συγκέντρωση με αγροτικά αυτοκίνητα, στις 11.00 στην εφορία Βόλου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων της περιοχής για να αποφασιστούν η μέρα και ο τόπος μπλόκου, με προσανατολισμό τον κόμβο Αερινού στην ΠΑΘΕ.
Οι αγρότες της Ημαθίας θα στήσουν μπλόκο στην Κουλούρα, στην Κοζάνη οι αγρότες δίνουν ραντεβού στην γέφυρα των Σερβίων. Στη Φλώρινα οι αγρότες στήνουν μπλόκο την Δευτέρα στο Αμύνταιο.

Οι αγρότες από το Ηράκλειο της Κρήτης σχεδιάζουν να βγάλουν αύριο, Τετάρτη, τα τρακτέρ στο Πραιτώρι.
Την Παρασκευή οι αγροτοκηνοτρόφοι των νομών Άρτας και Πρέβεζας δίνουν ραντεβού στη γέφυρα της Άρτας, ενώ στα Χανιά της Κρήτης την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αγροτών στη Δημοτική Αγορά.
Το Σάββατο έχει αποφασιστεί να στηθεί μπλόκο στον δρόμο Αγρινίου – Μεσολογγίου από αγρότες της Αιτωλοκαρνανίας, την Κυριακή στην Ευρυτανία οι αγρότες σχεδιάζουν να βγουν με τρακτέρ στη γέφυρα Αγραφιώτη στο Κρυονέρι και στην Κοζάνη οι αγρότες δίνουν ραντεβού στην γέφυρα των Σερβίων ενώ στη Φθιώτιδα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν στους κόμβους Ανθήλης και Δομοκού.
Σημειώνεται, πάντως, πως αύριο, Τετάρτη, στη Νίκαια της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή διευρυμένη συνάντηση αγροτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που δεν συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ώστε να συζητήσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους, αλλά και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα