«Ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία»-Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός (video)

14:50 7/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την σε βάθος διαλεύκανση και σε όλες τις διαστάσεις της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά την ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Λαύριο για τις πυρκαγιές. Το πένθος είναι εδώ και 15 ημέρες παρόν σε όλες τις λέξεις και τις κινήσεις μας, παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός. Eίμαστε υποχρεωμένοι να σκύψουμε το κεφάλι και να δούμε τα πώς και τα γιατί της τραγωδίας. Τίποτα δεν θα κουκουλωθεί στο όνομα οποιασδήποτε σκοπιμότητας.Απόφασή μας είναι τίποτα και κανένας να μην ξεχαστεί» τόνισε και εξήγγειλε μια σειρά μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της περιοχής σε νέα

βάση.

«Η Αττική βίωσε μια ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία. Η Ελλάδα βίωσε μια εθνική τραγωδία», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τις πυρκαγιές. «Το πένθος είναι εδώ και 15 μέρες παρόν σε όλες μας τις λέξεις, και σε όλες μας τις κινήσεις. Και κανείς δεν μπορεί να μην σκύψει το κεφάλι, κυριευμένος από τη θλίψη για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας. Κανείς», επισήμανε.

«Υπήρξαν και στο παρελθόν περιπτώσεις που χρειάστηκαν σκληρές αποφάσεις, για να αντιμετωπιστούν θεμελιώδη ζητήματα, όμως για λόγους είτε πολιτικής δειλίας, είτε ανεπάρκειας, είτε ακόμη χειρότερα πολιτικής -και όχι μόνο- κερδοσκοπίας πάνω σε διαχρονικές στρεβλώσεις, έλειψαν οι τολμηρές αλλά αναγκαίες πολιτικές τομές ή έμειναν στα χαρτιά, στις εξαγγελίες», παρατήρησε στην ομιλία του στο Λαύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα