«Πώς βγαίνουμε από τον βυθό παρακαλώ;» στο Θέατρο 104

11:06 25/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θεατρικό έργο της Καλλιόπης Φύκαρη, με τίτλο «Πώς βγαίνουμε από τον βυθό παρακαλώ;», βασισμένο στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η μικρή γοργόνα», παρουσιάζει η ομάδα Hippo Theatre Group, για δεύτερη χρονιά, από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στο Θέατρο 104.

Το κείμενο είναι γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο και αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ιστορίας, ανατρέποντας στερεότυπα μέσα από κωμικές καταστάσεις, συγκινητικές

στιγμές και έντονη δράση.

Με βάση τη συναρπαστική πλοκή, η ομάδα Hippo χτίζει μια παράσταση όπου κυριαρχoύν το σωματικό θέατρο, οι έξυπνοι διάλογοι, η μουσική, το τραγούδι, η φαντασία. Με χιούμορ και ευαισθησία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μικρούς και μεγάλους θεατές, παρουσιάζεται ένα πολυεπίπεδο θέαμα μεγάλης αισθητικής αξίας και νοηματικής πυκνότητας.

Θέμα της παράστασης είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σύντομο θεατρικό εργαστήρι, βασισμένο σε τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, συμμετέχοντας σε μια σειρά θεατρικών δραστηριοτήτων (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), εισάγονται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου μεσουρανούν έννοιες όπως αλληλεγγύη, συνεργατικότητα, αποδοχή του άλλου κ.α. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών με τον συναισθηματικό τους κόσμο και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Βιογραφικό σημείωμα ομάδας HIPPO

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Δραστηριοποιείται στο χώρο του ενήλικου, του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

Συντελεστές

Κείμενο: Καλλιόπη Φύκαρη

Παίζουν: Γιώργος Αλεβυζάκης, Νατάσσα Καλογήρου

Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου

Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Ηippo Theatre Group

Ενορχήστρωση: Γιώργος Δούσος

Σκηνοθεσία – Μουσική – Παραγωγή: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

Σχεδιασμός Δράματος: Hippo Theatre Group, Καλλιόπη Φύκαρη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Κάθε Κυριακή στις 12.00

Διάρκεια: 70 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Αμεα: 5 ευρώ

Θέατρο 104. Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός)

Τηλ.: 210 3455020

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα