Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:39 25/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Το Υπουργείο Ναυτιλίας, κάνοντας χρήση διατάξεων του νόμου, θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της εξυπηρέτησης της γραμμής Καβάλας – Πρίνου αφού αυτό αποτελεί γενική απαίτηση των κατοίκων του νησιού. Την ανακοίνωσε έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας στη προγραμματισμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, όπου και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων ναυτιλιακών εταιρειών που θα δρομολογήσουν πλοία τους στις τοπικές γραμμές στην επόμενη δρομολογιακή περίοδο.
Οι ναυτιλιακές εταιρείες δήλωσαν ότι αν τους

επιβληθεί δημόσια υπηρεσία θα ανταποκριθούν και θα δρομολογήσουν ένα από τα πλοία τους στη συγκεκριμένη Γραμμή (Πρίνου-Καβάλας) τονίζοντας ότι το μέτρο θα πρέπει να ισχύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας δρομολογιακής περιόδου και θα πρέπει να συμπεριλάβει όλες ανεξαιρέτως τις εμπλεκόμενες ναυτιλιακές εταιρείες. Αύριο πρόκειται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για το θέμα αυτό όπου και αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

** Οι πέντε Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές της Νέας Δημοκρατίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με κοινή τους ανακοίνωση στηρίζουν την απόφαση του κόμματος για τη στήριξη του υποψηφίου και νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας Χαράλαμπος Δράκος δήλωσε ότι η ΝΟΔΕ της Καβάλας στηρίζει τις αποφάσεις του κόμματος.

** Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα το πρωί (Πέμπτη 25 Οκτωβρίου) στα γραφεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) -τα οποία στεγάζονται στο ΙΚΑ Καβάλας- τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας. Τα αιτήματα των επαγγελματιών είναι: Η κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Η άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για όσους έχουν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ. Η απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη αυτασφάλισης (πρώην Ο.Α.Ε.Ε.). Η διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο Ταμείο. Η διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες-Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. «Κούρεμα» 30% του κεφαλαίου και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους. Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους επαγγελματίες με εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

** Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα και οι δικαστικοί υπάλληλοι Καβάλας διεκδικώντας σειρά αιτημάτων του κλάδου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Δημήτριο Μπακόλα, σήμερα θα εκδικαστεί ένας περιορισμένος αριθμός υποθέσεων.

** Στο πλαίσιο της διδακτικής επίσκεψης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας που θα πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί (Πέμπτη 25 Οκτωβρίου) στα όρη της Λεκάνης προκειμένου οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το φθινοπωρινό τοπίο. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν μέρος της σχολικής τους γιορτής στην αυλή του κλειστού, εδώ και χρόνια, Δημοτικού Σχολείου της Παλιάς Καβάλας.

** Μέχρι και σήμερα (Πέμπτη 25 Οκτωβρίου) θα διαρκέσει στην είσοδο του Νοσοκομείου Καβάλας, η Έκθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας των παιδιών του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, με τον τίτλο «Τα παιδιά του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. δημιουργούν».

** Συντηρήσεις σε όλους τους καυστήρες των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Καβάλας εκτελούνται αυτό το διάστημα σε μία προσπάθεια να μην υπάρξει πρόβλημα θέρμανσης την περίοδο του χειμώνα. Ο πρόεδρος τη Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας Πέτρος Πετρόπουλος σημείωσε ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα στην τύχη για το καλό των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

** Στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη (25 Οκτωβρίου), ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Καβάλας. Στη διάλεξη που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Airotel Galaxy», θα μιλήσουν ο ογκολόγος του Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κασαράκης και ο χειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Σάββας Γιαντζακλίδης.

** Με σύνθημα «χορεύουμε για τη ζωή» ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Δράμας οργανώνει ανάλογη εκδήλωση σήμερα (Πέμπτη 25 Οκτωβρίου ) στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Δράμας. Ο μήνας Οκτώβρης έχει καθιερωθεί ως παγκόσμιος μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

** Αραιές νεφώσεις και κατά διαστήματα ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτική κατεύθυνση και η έντασή τους θα φθάσει τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη μέγιστη τιμή της θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα