Πορεία σωτηρίας του νοσοκομείου της Νάουσας

12:28 7/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Νάουσα θα βρίσκεται το «Καραβάνι της Υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ, στις 8 Νοεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί -σύμφωνα με τους διοργανωτές- «πορεία σωτηρίας» του νοσοκομείου της πόλης και όλων των περιφερειακών νοσοκομείων της χώρας.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο ενοποίησης – συγχώνευσης – κατάργησης κλινικών σε περισσότερα από 40 Περιφερειακά Νοσοκομεία που έχουν απολέσει την νομική τους αυτοτέλεια. Ένα από αυτά είναι

και το νοσοκομείο της Νάουσας.
Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι το νοσοκομείο της Νάουσας εφημερεύει όλες τις ημέρες, 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς αξονικό τομογράφο, με χαλασμένο ακτινολογικό μηχάνημα, ενώ δεν λειτουργεί το τοπικό ασθενοφόρο για την εξυπηρέτηση της περιοχής.
«Το test κοπώσεως είναι πανάρχαιο. Ανεβαίνουν οι ασθενείς και τρέμουν γιατροί και χειριστές μην σπάσει και πέσουν κάτω και τραυματιστούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ, παράλληλα, κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.
«Παθολογική Κλινική 23 κλινών, με πληρότητα 80% σε Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά. Υπάρχει μόνο ένας Παθολόγος. Τέσσερις οργανικές θέσεις είναι κενές. Πώς είναι δυνατόν ένας γιατρός να προσφέρει ασφαλείς υπηρεσίες στην κλινική;» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα