Νέα αντιπαράθεση για τα τραπεζοκαθίσματα στο δημοτικό συμβούλιο

11:54 7/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, μετά την απόρριψη των δύο προσφυγών για τη λειτουργία κοινόχρηστων χώρων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, καθώς και την εκμίσθωση ακινήτων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία, από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.
Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ανέφερε πως η διοίκηση του δήμου θα υιοθετήσει τις αποφάσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης

και της αρμόδιας επιτροπής για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων. «Η ιστορία έχει καταντήσει πέρα από κάθε λογική. Η καραμέλα ότι η Νέα Παραλία θα γεμίσει με τραπεζοκαθίσματα είναι καθαρά για αντιπολιτευτικούς λόγους», είπε, προσθέτοντας πως η απόρριψη των δύο προσφυγών είναι για διαδικαστικούς λόγους και όχι επί της ουσίας. Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις πολιτών για την καταπάτηση δημόσιου χώρου ακόμη και για την Πλατεία Αριστοτέλους, ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «εξυπνάκηδες και ψυχοπαθείς που θέλουν η πόλη να είναι ένα βαλσαμωμένο μουσείο».
Ο Εφραίμ Κυριζίδης, εκπροσωπώντας τη μείζονα αντιπολίτευση, είπε: «Δεν ξέρουμε τι σας οδήγησε στις προσφυγές επί προσφυγών. Μας τρομάζει εάν το κάνατε από άγνοια. Μας τρομάζει, όμως, ακόμη περισσότερο, εάν οδηγηθήκατε σε αυτές τις λάθος αποφάσεις από αλαζονεία».
Οι σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει» ζήτησαν να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες η διοίκηση του δήμου, ώστε να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν λύση για την κανονιστική διάταξη που ρυθμίζει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, αφού εξέφρασε την αντίθεση της στο να γεμίσει η Νέα Παραλία με τραπεζοκαθίσματα, έκανε λόγο για «υπεροψία της διοίκησης» και για «προχειρότητα» στο συγκεκριμένο θέμα. Πρότεινε μάλιστα «ουσιαστική συζήτηση και ουσιαστικό διάλογο για το καλό της πόλης».
Έντονη ήταν η κριτική που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης και από δημοτικούς συμβούλους της διοικούσας παράταξης. Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, είπε πως «δεν μπορούμε να ακούμε για ψυχοπαθείς πολίτες, όταν αποτυπώνουν ελεύθερα και αβίαστα τις απόψεις τους για την τήρηση των νόμων και των κανονισμών». Πρόσθεσε πως «η πόλη δεν είναι σε καλή κατάσταση», συμπληρώνοντας πως, εκτός από τα τραπεζοκαθίσματα, παρατηρούνται προβλήματα στο κυκλοφοριακό, στην καθαριότητα και στη διασφάλιση του δημόσιου ελεύθερου χώρου.
Σε ανάλογο ύφος ήταν και η τοποθέτηση του πρώην αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Ανδρέα Κουράκη, που υποστήριξε πως «η διοίκηση Μπουτάρη έχει αποτύχει παταγωδώς στον ελεύθερο χώρο», συμπληρώνοντας πως το σχήμα που επιλέχτηκε από τον δήμαρχο, «δεν είναι παραγωγικό» και πως το 2018 θα είναι η τελευταία χρονιά που μπορεί να γίνει έργο στη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα