Πολύωρη κατάθεση Στουρνάρα στην Εξεταστική για Δάνεια και ΜΜΕ (video)

21:46 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένταση κατά την ακροαματική διακασία της εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης. Στην κατάθεσή του ο Γιάννης Στουρνάρας άφησε αιχμές κατά του προκατόχου του Γιώργου Προβόπουλου, τις οποίες επιχείρησε να ανασκευάσει, αναφέρθηκε στην Τράπεζα Αττικής, τα δάνεια των εκδοτών αλλά και στις διοικήσεις των τραπεζών,

υποστηρίζοντας πως δεν βλέπει κίνδυνο «αφελληνισμού» των διοικήσεών τους.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα «αν ο ίδιος θα ενέκρινε τα δάνεια σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης » λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν αφελές να το πει αφού πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές περιόδους.

Αίσθηση προκάλεσε στους Βουλευτές η αναφορά του στον πρώην ισχυρό άντρα της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο. Ο τελευταίος μιλώντας στην Εξεταστική για την τράπεζα Αττικής έκανε λόγο για ολιγωρία του τότε Υπουργού Οικονομικών, δηλαδή ολιγωρία του Γιάννη Στουρνάνα να πάρει αποφάσεις.

Η Attica bank τα δάνεια Καλογρίτσα, τα νέα πορίσματα, η σύζυγος του κυρίου Στουρνάρα, συνέθεσαν το παζλ της μαρτυρίας του τραπεζίτη.

Δεν υπάρχει κίνδυνος αφελληνισμού των τραπεζών» διευκρίνισε ο κεντρικός τραπεζίτης, «πρέπει να μιλούν ελληνικά».

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

Σχετική είδηση: Γ. Στουρνάρας: Αφελές να απαντήσω αν θα έδινα ή όχι τα δάνεια (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα