Πολυαναμενόμενο το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη αλλά να διατηρηθεί και το καλοκαίρι

21:08 12/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Δώδεκα χρόνια περίμεναν οι νησιώτες να δρομολογηθεί πλοίο στη γραμμή Θεσσαλονίκη – νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και όπως ανακοίνωσε η Blue Star Ferries στο πρόγραμμά της, το πρώτο Σάββατο του Μαρτίου ξεκινά το πρώτο δρομολόγιο.

Το δρομολόγιο θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη,

τη Χίο και το Βαθύ της Σάμου, με το πλοίο Blue Star Χίος , ένα σύγχρονο γρήγορο πλοίο 25 κόμβων. Όμως η χαρά των νησιωτών κόπηκε απότομα όταν ενημερώθηκαν ότι το δρομολόγιο θα διακοπεί το καλοκαίρι και θα επανέλθει από το Σεπτέμβρη.

Τη γραμμή αυτή δεν την θεωρούσαν συμφέρουσα οι ακτοπλόοι αφού υπάρχει και το πιο κοντινό δρομολόγιο της Καβάλας κι έτσι όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, «το ΣΑΣ προκήρυξε ως άγονη τη γραμμή για να μπορέσει να δρομολογηθεί πλοίο, χωρίς επιδότηση όμως το καλοκαίρι, καθώς είναι τουριστική περίοδος και η συγκεκριμένη γραμμή τα προηγούμενα χρόνια ήταν αποδοτική. Το Υπουργείο βεβαίως και θα δώσει αμέσως έγκριση αν η εταιρία καταθέσει αίτημα να διατηρήσει τη γραμμή τους τρεις θερινούς μήνες, χωρίς όμως επιδότηση».

Δυσαρέσκεια όμως επικρατεί στους νησιώτες από αυτή την εξέλιξη αφού όπως είπε στο σταθμό μας ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, «αν δεν διατηρηθεί η γραμμή το καλοκαίρι θα είναι σαν να μην μπήκε καθόλου το πλοίο στη γραμμή».

 

The post Πολυαναμενόμενο το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη αλλά να διατηρηθεί και το καλοκαίρι appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα