Κάλυμνος και Κάρπαθος σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου – Δηλώσεις των δημάρχων στην ΕΡΤ

20:19 12/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου από αύριο έως και τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, είναι τα νησιά της Δωδεκανήσου Κάλυμνος και Κάρπαθος, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας, ο Δήμος Καλυμνίων από την 1η Φεβρουαρίου όπου είχε 3 ενεργά κρούσματα, έφτασε στα 64. Στο δήμο Καρπάθου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15 ενεργά κρούσματα, ενώ την 1η Φεβρουαρίου δεν υπήρχε κανένα ενεργό κρούσμα.
Ο δήμαρχος Καλυμνίων,

Δημήτρης Διακομιχάλης, μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου χαρακτήρισε την σημερινή εξέλιξη ως αναμενόμενη. «Έχουν ξεφύγει τα πράγματα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Διακομιχάλης και αναρωτήθηκε που βρίσκονται αυτή την κρίσιμη στιγμή για το νησί όλες οι συλλογικότητες. «Που είναι όλοι αυτοί; Έχουν εξαφανιστεί και εμείς παλεύουμε χωρίς καμία στήριξη», σημείωσε ο δήμαρχος Καλυμνίων.
Να σημειωθεί ότι η Κάλυμνος στις 25 Ιανουαρίου βγήκε από «κόκκινη περιοχή» και σε λιγότερο από δυο εβδομάδες επανήλθε στο «κόκκινο».
Θα πρέπει επίσης να καταγραφεί ότι αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο Καλύμνου, στην μονάδα covid-19 νοσηλεύονται ένα μωρό 5 μηνών και ένα νήπιο 2 ετών.
Στην Κάρπαθο η κατάσταση είναι ήρεμη, όπως μας δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Νισύριος. «Δεν υπάρχει ανησυχία. Οι φορείς του ιού ήρθαν από την Αθήνα και τον Άγιο Νικόλαο. Ελέγχεται η κατάσταση». Η εκτίμηση είναι ότι η Κάρπαθος μπήκε στο «κόκκινο» για να μην ξεφύγει όπως η Κάλυμνος και άλλες περιοχές.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα