Πολλοί οι μαθητές με προβλήματα λόγω οικονομικής κρίσης -Απαιτείται διακριτικότητα

15:07 1/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα από τα πολλά περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι διευθυντές των σχολείων, ήταν αυτό της οικογένειας με τα τρία κορίτσια από την Αγριά που αντιμετώπιζε προβλήματα οικονομικά και της είχε κοπεί το ρεύμα, επισήμανε σήμερα ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης ερωτηθείς για τα αποτελέσματα της σύσκεψης που έγινε σήμερα στις 10:30 το πρωί στο ΓΕΛ Αγριάς, παρουσία των διευθυντών των σχολικών μονάδων Β’θμιας εκπαίδευσης. Επιπλέον σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του Γυμνασίου Αγριάς επισημαίνει ότι

στο σχολείο δεν φοιτά κανένα από τα παιδιά της οικογένειας και ζητά διακριτικότητα καθώς παρατήρησε ότι ήδη στη σχολική κοινότητα το θέμα συζητείται ευρέως και ιδιαίτερα αρνητικά, όπως εξήγησε ο κ. Σαβελίδης.

Τόνισε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν γνωστό, αλλά είναι ελάχιστο, μπροστά σε άλλα πολύ χειρότερα. «Και στα τρία σχολεία της Αγριάς, Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ φοιτούν μαθητές, σε πολύ χειρότερη οικονομική κατάσταση και με μεγαλύτερα προβλήματα από αυτό που καταγγέλθηκε Όταν ένα τέτοιο περιστατικό το γνωρίζουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί, επιλαμβάνονται, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, από ποιόν να ζητήσουν συνδρομή για να προστατεύσουν τους μαθητές τους. Μην ξεχνάτε ότι στη Μαγνησία 241 παιδιά καθημερινά παίρνουν πρωινό με τη συνδρομή της Μητρόπολης Δημητριάδος. Τα υπόλοιπα γεύματα από ποιους παρέχονται; Ακούμε καθημερινά για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια όπου υπάρχουν και μαθητές. Πίσω από κάθε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχει και ένας μαθητής».

Επιπλέον ανέφερε ότι τους τελευταίους δύο μήνες η Β’θμια εκπαίδευσης αντιμετώπισε δύο πανομοιότυπα περιστατικά (με διακοπή ρεύματος σε σπίτια μαθητών), που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας για να επιλυθούν. Στη μία περίπτωση επρόκειτο για οικογένεια με παιδί που χρησιμοποιούσε αναπνευστική συσκευή ενώ σε μία άλλη περίπτωση παιδί διάβαζε με φως από γκαζάκι για να μην πάει αδιάβαστο στο σχολείο. Ανέφερε ότι σε όλες τις περιπτώσεις το ρεύμα αποκαταστάθηκε. Τόνισε ότι η σχολική κοινότητα αντιμετωπίζει με διακριτικότητα τα συγκεκριμένα θέματα καθώς οι μαθητές είναι και περήφανοι και αξιοπρεπείς. «Το Γυμνάσιο στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στο θέμα του χαρακτηρισμού των μαθητών στην κοινωνία τους. Το έγραψε ο διευθυντής του σχολείου γιατί αυτή η δημοσιοποίηση επηρέασε την τοπική κοινωνία και το θέμα συζητείται ευρέως μεταξύ των μαθητών, με κίνδυνο να εκτεθούν τα παιδιά της εν λόγω οικογένειας», εξήγησε ο κ. Σαβελίδης.

Τέλος τόνισε ότι η Β’θμια θα κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις και «καλό θα ήταν οι πολιτειακοί άρχοντες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τα παιδιά και τους μαθητές όλη τη χώρα που δοκιμάζονται σε τέτοιες περιπτώσεις».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα