ΕΟΑΣΚ:Τα χρήματα του ΕΦΚ πετρελαίου χάθηκαν στο δρόμο-Διαμαρτυρία αγροτών στην εφορία

15:07 1/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα στις 11 το πρωί στη ΔΟΥ Καρδίτσας αγρότες με απόφαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα της Εφορίας και προσωρινά έκλεισε ο δρόμος, οι πολίτες ωστόσο μπορούσαν κανονικά να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους. Πέραν των φορολογικών αιτημάτων, στη σημερινή κινητοποίηση οι αγρότες προέταξαν την επιστροφή του ΕΦΚΑ πετρελαίου

για το 2016. Μιλώντας προς τους αγρότες αλλά και σε δηλώσεις του, ο Γ.Γ. της ΕΟΑΣΚ κ. Τζέλλας είπε ότι υπάρχει τριγλωσσία για το συγκεκριμένο ζήτημα από την κυβέρνηση.Η υφυπουργός Οικονομικών κ Παπανάτσιου έχει πει ότι τα χρηματα δόθηκαν. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Αραχωβίτης λέει ότι βρίσκονται στην εφορία, ενώ ο υφυπουργός κ. Κόκκαλης έχει πει ότι κάποιοι αγρότες τα έλαβαν και κάποιοι άλλοι όχι. Αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΚ συναντήθηκε με την προϊσταμένη της ΔΟΥ, με τον κ. Τζέλλα να ενημερώνει τους αγρότες ότι και εκείνη δεν έχει επίσημη ενημέρωση, θεωρεί ωστόσο ότι πιθανότατα τα χρήματα που έχουν λάβει οι αγρότες ήταν για το 2015. Της ζητήθηκε να υποβάλλει γραπτώς αίτημα, για να λάβουν οι αγρότες απαντήσεις. Τα χρήματα δαίνεται ότι κάπου χάθηκαν στο δρόμο, είπε ο κ Τζέλλας
Παράλληλα, στη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης, καταγγέλθηκε η ποινικοποίηση του αγροτικού αγώνα, έγινε κάλεσμα να ενισχυθεί το μπλόκο της Νίκαιας, ενώ έγινε ενημέρωση για την αυριανή συγκέντρωση εκεί, στη 1 το μεσημέρι, παρουσία φορέων και σωματείων από όλη τη Θεσσαλία, αλλά και για την πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει την Κυριακή για να εκτιμηθεί η μέχρι τώρα πορεία των κινητοποιήσεων και οι επόμενες κινήσεις.
Σε δηλώσεις του ο ειδικός γραμματέας της ΕΟΑΣΚ κ Τσιούτρας έκανε λόγο για υπονόμευση και παραπληροφόρηση από την πλευρά της κυβέρνησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά. Μπορεί εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, μπορεί εδώ και τώρα να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών, μπορεί να μην μειώσει το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν στα μπλόκα οι αγρότες και να το αυξήσει στα 12.000 ευρώ. Μπορεί ο ΕΛΓΑ να αποζημιώνει άμεσα ως κρατικός φορέας τις ζημιές. Σε έναν τέτοιο διάλογο με την κυβέρνηση, επί των ουσιαστικών αιτημάτων μας, πάμε, είπε χαρακτηριστικά.
Ο αντιπρόεδρος κ Γιαννακός ενημέρωσε για τις συσκέψεις και συγκεντρώσεις που θα γίνουν στη Νίκαια και κάλεσε και εκείνος από την πλευρά τους να ενισχυθεί το μπλόκο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα