Βασιλακόπουλος: Αμφιβάλλω αν ο γιατρός στην Κέρκυρα έχει όντως συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό του

Ανατροπή στους ισχυρισμούς του γιατρού από Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας ο οποίος επικαλέστηκε αδυναμία των κάτω άκρων μετά τον εμβολιασμό του, φέρνει η "καταγγελία" του καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, ο οποίος αμφισβητεί απόλυτα τους ισχυρισμούς αυτούς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, το εμβόλιο αποκλείεται να είχε μια τέτοια επίπτωση "εκτός αν του κόπηκαν τα πόδια λόγω της ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει εις βάρος του"!

Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός από την Κέρκυρα,

αφού έκανες τη δεύτερη δόση του εμβολίου, μετά από μία μέρα πήγε στο νοσοκομείο αναφέροντας αδυναμία στα πόδια. Η περίπτωση αυτή θεωρήθηκε εξ αρχής ύποπτη καθώς μερικές μέρες νωρίτερα είχε αναφερθεί σοβαρό περιστατικό παράλυσης σε νοσηλεύτρια που επίσης είχε εμβολιαστεί.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι πίσω από το συμβάν δεν κρύβεται κάποια παρενέργεια του εμβολίου, αλλά η επιλογή του συναδέλφου του να επιτρέψει τον εμβολιασμό πολιτών οι οποίοι σ’ αυτή τη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» δεν αποτελούσαν προτεραιότητα. Ο καθηγητής αναφέρθηκε σε ένα πρόσφατο γεγονός όπου εμβολιάστηκαν "από το παράθυρο" πολίτες της Περιφέρειας ενώ δεν θα έπρεπε.

Μάλιστα το γεγονός αυτό οδήγησε στην απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, να αντικαταστήσει άμεσα τον επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας και να δώσει εντολή στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής επιτροπής Εμβολιασμών.

«Δεν με ανησυχεί καθόλου όσον αφορά το εμβόλιο. Με ανησυχεί η συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο γιατρός εξετάστηκε και δεν είχε καμία παράλυση. Ο συνάδελφος ήταν υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της Κέρκυρας, στο οποίο ο ίδιος διάλεξε να εμβολιάσει κάποιους εκτός σειράς, κάποιους γνωστούς του με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση του, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)», πρόσθεσε ο καθηγητής κ. Βασιλακόπουλος.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι με βάση τις πηγές του γιατρός: «Πριν γίνει η ΕΔΕ πήγε στο νοσοκομείο και είπε ότι έχει δύσπνοια, εξετάστηκε δεν είχε τίποτα και την επόμενη ημέρα είπε ότι δεν αισθάνονταν τα πόδια του», ενώ τόνισε ότι οι πληροφορίες του λένε πως «ο δημοσιογράφος που έφερε τον τρόμο για τα εμβόλια στην Ελλάδα με την κοινοποίηση του θέματος είναι από τα άτομα που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα