Πολιτική αντιπαράθεση για την αυτοκριτική του ΔΝΤ

19:58 6/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Νέο κεφάλαιο στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης άνοιξε η αυτοκριτική του ΔΝΤ για ατυχείς χειρισμούς στο πρώτο μνημόνιο. Κυβερνητικές πηγές υπενθύμιζαν ότι τα λάθη αυτά είχαν επισημανθεί από την πρώτη στιγμή και από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, ο οποίος μόλις ανέλαβε επικεφαλής της κυβέρνησης ξεκίνησε τη δύσκολη προσπάθεια να τα διορθώσει.

Ερωτηθείς

από το Reuters o Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για ένα ατελές στη σύλληψή του πρώτο πρόγραμμα, του οποίου οι διαφορές με το δεύτερο δείχνουν την κατεύθυνση που έπρεπε να είχε επιλεγεί εξ αρχής.

«Υπάρχουν πολλές επιλογές που ποτέ δεν θα κάναμε εμείς μόνοι μας, αλλά ήμασταν υποχρεωμένοι να τις κάνουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Γι' αυτό χρειάζεται μια νέα πολιτική στρατηγική η Ευρωζώνη και όλη η Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από τη Δημοκρατική Αριστερά σημειώνουν ότι η παραδοχή του ΔΝΤ για λάθη στο πρόγραμμα ενισχύει το αίτημα ουσιαστικών αλλαγών.

Η έκθεση του ΔΝΤ επιβεβαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν από την Κουμουνδούρου.

Σκληρή στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας , επισημαίνοντας ότι συνεχίζεται η ίδια πολιτική παρότι το ΔΝΤ παραδέχεται για δεύτερη φορά το λάθος του στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος. Ανέφερε επίσης πως πρέπει να δημιουργηθεί ενιαίο μέτωπο για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και στο χώρο της υγείας.

«Σύμφωνα με το ΔΝΤ, αντί για ανάπτυξη έρχονται νέο μνημόνιο και νέα σκληρά μέτρα σε βάρος του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού», σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η Χρυσή Αυγή απαιτεί άμεση καταγγελία του Μνημονίου και οριστική παύση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους της χώρας.

Από το ΚΚΕ τονίζουν πως η συζήτηση ότι για την κρίση και τα μνημόνια φτάινε κάποιες λανθασμένες εκτιμήσεις είναι αποπροσανατολιστική.

«Όποιος κάνει λάθη πρέπει να πληρώνει», αναφέρουν από τον ΛΑΟΣ, ενώ οι Οικολόγοι πράσινοι σημειώνουν πως ΔΝΤ, τρόικα και κυβέρνηση οφείλουν να απαντήσουν τώρα τι μέλλει γενέσθαι με τα μνημόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα