Παραπέμφθηκε για απιστία ο Παπακωνσταντίνου

Με ψήφους 234 υπέρ, 21 κατά και επτά «παρών», η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το αδίκημα της απιστίας.

Νωρίτερα, αρνήθηκε την ενοχή του απ’ όλες τις κατηγορίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή

είπε την αλήθεια. Από το βήμα της ολομέλειας της βουλής, δήλωσε δικαιωμένος από τη δημοσιοποίηση της επιστολής των Γάλλων που «συνόδευε» την λίστα λαγκάρντ, καθώς «το γεγονός ότι βρέθηκε η επίμαχη επιστολή δεν είναι κάτι καινούριο. Το είχα πει δύο φορές ότι υπήρχε επιστολή, στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και στον οικονομικό εισαγγελέα».

Ο πρώην υπουργός τόνισε πως κινήθηκε με μόνο γνώμονα την πάταξη της φοροδιαφυγής. «Δεν είχα κανένα όφελος, ούτε έχασε χρήματα το ελληνικό δημόσιο από τις ενέργειες μου», υποστήριξε.

Αναφερόμενος στην πρωτοκόλληση του cd, τόνισε: «oι Γάλλοι δεν πρωτοκόλλησαν την επιστολή για την οποία κατηγορούμαι εγώ, πως δεν την πρωτοκόλλησα. Γιατί πολύ απλά τα στοιχεία ήταν απόρρητα. Επίσης πουθενά στην συνοδευτική επιστολή δεν γίνεται αναφορά στα στοιχεία που υπάρχουν στο cd».

Ο πρώην «τσάρος» της Ελληνικής οικονομίας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής λέγοντας πως «γίνεται συστηματική προσπάθεια της ενοχής μου. Παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη μου. Γίνονται στοχευμένες διαρροές εναντίον μου. Δεν θυμάμαι στο παρελθόν μεγαλύτερο ευτελισμό της επιτροπής».

Βενιζέλος και Διώτης στο «στόχαστρο» Παπακωνσταντίνου

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στους Ευάγγελο Βενιζέλο και του Ιωάννη Διώτη. «Γιατί έβαλαν την λίστα στο συρτάρι τους; Ποιον κοροϊδεύουν εδώ πέρα; Γιατί δεν με πήραν ένα τηλέφωνο να με ρωτήσουν που τα βρήκα τα στοιχεία ποιος μου τα έδωσε, τι να τα κάνω; Τηλέφωνα δεν υπήρχαν; Γιατί ο κ. Βενιζέλος δεν ρώτησε την κα Λαγκάρντ;» αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε, «ο κ. Βενιζέλος είχε το θράσος να με ταυτίσει με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ότι είμαι βάρος για το ΠΑΣΟΚ, εγώ δεν ήμουν εκείνος που υπερασπίστηκα τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο κ. Βενιζέλος ήταν. Εγώ πέρασα την ρύθμιση που σύμφωνα με αυτή κατηγορήθηκε ο Α. Τσοχατζόπουλος».

Τέλος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε αναφορά στα συγγενικά του πρόσωπα λέγοντας, «λείπουν από την λίστα τρία συγγενικά μου πρόσωπα από ένα usb το οποίο δεν ήταν το δικό μου και αυτό επιβεβαιώθηκε από την πραγματογνωμοσύνη που έγινε. Δεν έκανα εγώ την αλλοίωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα