Πολικής προέλευσης κύμα κακοκαιρίας από την Τετάρτη

13:46 11/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολικής προέλευσης αέριες μάζες κατευθύνονται προς τα Βαλκάνια και θα επηρεάσουν την Ελλάδα από την Τρίτη έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA). Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ
χιονοπτώσεις αναμένονται την Τετάρτη

(13-02-2019), από τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, μέχρι τη βόρεια Αττική και τα ορεινά της Κρήτης.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ανατολική Στερεά.
Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, ωστόσο αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει περίπου πέντε έως έξι βαθμούς Κελσίου κάτω από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές, με πτώση μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει έως και 10 βαθμούς χαμηλότερα από σήμερα.

Παγετός θα σημειωθεί από τις βραδυνές ώρες της Τετάρτης μέχρι τις πρωϊνές της Πέμπτης και θα είναι ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρωϊνές ώρες της Τετάρτης έως και τις πρωϊνές της Πέμπτης τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πρόσκαιρη ύφεση προβλέπεται για την Παρασκευή (15-02-2019), όμως από το Σάββατο προβλέπεται ειδικά στην ανατολική Ελλάδα νέα επιδείνωση.

Αντίθετα, στη Δυτική Ευρώπη αυτή την εβδομάδα αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Big contrast cold in Eastern Europe into Greece again! Ridge over West Europe bringing up milder weather. pic.twitter.com/X5MUdveyTN

— IainG81

Keywords
Τυχαία Θέματα