Καβάλα: Η «Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

13:08 11/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας φιλοξενεί την Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την παράσταση «Δεσποινίς Μαργαρίτα», σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας, το οποίο ο συγγραφέας Ρομπέρτο Ατάϋντε εμπνεύστηκε και έγραψε κάτω από τη βαριά σκιά του δικτατορικού καθεστώτος της Βραζιλίας. Ο μονόλογός της Μαργαρίτας είναι ένα μάθημα πολιτικό, ένα σχόλιο πάνω στην εξουσία. Μέχρι σήμερα έχει ανέβει σε περισσότερες

από τριάντα χώρες. Στην Ελλάδα το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1975 σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη με την αξέχαστη Έλλη Λαμπέτη στον ομώνυμο ρόλο.

Οι συντελεστές του έργου:
Τη μετάφραση του έργου έχει κάνει ο Κώστας Ταχτσής, τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια ο Θόδωρος Γράμψας, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Χριστίνα Κωστέα, τους φωτισμούς η Στέλλα Κάλτσου. τις φωτογραφίες η Μυρτώ Αποστολίδου, ενώ βοηθός σκηνοθέτη η Δανάη Χριστοδούλου. Στο ρόλο της Δεσποινίδος Μαργαρίτας ο Θόδωρος Γράμψας. Συμμετέχει η Στέλλα Τραγούδα

Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος 12 €
Μειωμένο Εισιτήριο 10 € (Φοιτητικό/ Ανέργων/ ΑμεΑ)
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510.220876 – 7 ώρες γραφείου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα