Ποιά είναι τα ακίνητα που ζητά ο Δήμος Λαρισαίων από το Υπερταμείο

11:23 3/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, το Αστυνομικό Μέγαρο, τμήμα των εκτάσεων του στρατοπέδου Μπουγά, το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, το κλειστό γυμναστήριο του Αγ.Θωμά και τμήμα του πάρκου Χατζηχαλάρ βρίσκονται μεταξύ των 47 ακινήτων, για τα οποία ο Δήμος Λαρισαίων ήδη κάνει κινήσεις να εξαιρεθούν από το Υπερταμείο, καθώς πέρασαν από λάθη και παραλείψεις του Κτηματολογίου, είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

Ο κ.Καλογιάννης ήδη είχε επαφές για το ζήτημα στην Αθήνα

με το υπουργείο Πολιτισμού και είπε ότι για τα ακίνητα ενδιαφέροντος του δήμου Λαρισαίων υπάρχουν ξεκάθαροι τίτλοι και συμβάσεις, έχουν δηλωθεί στο Υποθηκοφυλακείο, αλλά λόγω…γραφειοκρατίας δεν πέρασαν οι αλλαγές στο Κτηματολόγιο.

Άλλωστε, ανέφερε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, είναι σαφές ότι η διαδικασία έγινε πολύ γρήγορα και πιεστικά ως προαπαιτούμενο των δανειστών για να κλείσει η τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος.

Υπάρχει επιτροπή που επανελέγχει όλους τους κωδικούς που αποτυπώθηκαν στη λίστα του Υπερταμείου και το ζήτημα θα ξεκαθαριστεί, εκτίμησε ο κ.Καλογιάννης ο οποίος είπε, ωστόσο, ότι βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για το θέμα.

Στο υπερταμείο περνούν ακόμη 74 ακίνητα που βρίσκονται στη Λάρισα, μεταξύ των οποίων αγροτεμάχια και εγκαταλελειμμένα οικόπεδα.

Ο Απόστολος Καλογιάννης στάθηκε ιδιαίτερα στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, που δεν είναι άλλο από το ότι «η χώρα χρεοκόπησε με ευθύνη του πολιτικού κόσμου εδώ και πολλά χρόνια.Σήμερα ως χρεοκοπημένη χώρα φτάσαμε να υποχρεωθούμε να εκποιήσουμε δημόσια περιουσία. Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για αυτή την κάτασταση» δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας, ο Δήμαρχος Απ.Καλογιάννης.

Σημασία έχει πλέον, ο πολίτης να δει αλλαγή στην τσέπη του, στην καθημερινότητά του, αλλιώς η έξοδος απο τα Μνημόνια δεν λέει τίποτα, υποστήριξε με έντονο τρόπο ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα