Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:59 3/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Ελλάδας θα προκύψει από την κυοφορούμενη συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες) και Θεσσαλονίκη. Αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια κοινής εκπομπής των Περιφερειακών Σταθμών Καβάλας και Σερρών με αντικείμενο τις συζητήσεις που προηγήθηκαν

και το πόρισμα που βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Παιδείας. Από τον ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ ΚΑΒΑΛΑΣ ο πρύτανης του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας- Θράκης Δημήτριος Μπαντέκας και ο αντιπρύτανης Αναστάσιος Μητρόπουλος και από τον ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ ΣΕΡΡΩΝ ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών) Δημήτριος Χασάπης και η αντιπρύτανης Ευαγγελία Θεοδωρίδου αναφέρθηκαν στα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές της συνένωσης για τα ιδρύματα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες όπου λειτουργούν. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας.

** Το θέμα της εξαίρεσης της Ανατολικής Μακεδονίας (Καβάλα – Δράμα) από τις μειονεκτικές περιοχές, οι οποίες λαμβάνουν την εξισωτική αποζημίωση και ταυτόχρονα τα μόρια προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να ενταχθούν σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πλαίσιο, συζητήθηκε χθες κατά τη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου.
Όπως ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον κ. Αραχωβίτη, του ζήτησε να καταθέσουν τις απόψεις τους εγγράφως όλοι οι φορείς, όχι υποχρεωτικά στο πλαίσιο της διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστεί τι μπορεί να γίνει.
Παράλληλα, ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι η μελέτη του γεωπονικού πανεπιστημίου δεν έχει δημοσιευθεί πουθενά, δεν γνωρίζει κανείς τι περιλαμβάνει κι αν ικανοποιεί τη βασική απαίτηση της Ε.Ε. που να αναφέρει ότι πρέπει να κρίνονται οι ειδικότερες περιοχές κι όχι η Περιφερειακή Ενότητα συνολικά.

** Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης αναλαμβάνει αρμοδιότητες προώθησης των προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας ΑΜΘ.

** Ημερίδα προβολής των Λασπόλουτρων Κρηνίδων και ενημέρωσης των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» σήμερα (Τετάρτη) στις 6.30 το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας. Παρών στην ημερίδα θα είναι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης.

** Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Νομαρχία Δράμας για το θέμα της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Σε ανακοίνωση επισημαίνεται η ανάγκη συνέχισης χορήγησης ανθυγιεινού επιδόματος σε εργαζόμενους που το λαμβάνουν αλλά και επέκτασης σε κλάδους και ειδικότητες που αφαιρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

** Στα θρανία θα επιστρέψουν όσοι από τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Σχετική ενημερωτική εκδήλωση για τις επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία του προγράμματος από 1ης Νοεμβρίου πραγματοποίησε ο δήμος Δράμας σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού. Οι ενήλικοι δικαιούχοι έως 45 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, θα έχουν υποχρέωση κατόπιν σχετικής ειδοποίησης, είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για απόκτηση απολυτηρίου δημοτικού σχολείου είτε να εγγραφούν σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ή παραρτήματα αυτών και Εσπερινά Γυμνάσια.

** Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών τροφίμων στους δικαιούχους των Κοινωνικών Παντοπωλείων Καβάλας και Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας. Η διανομή για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Καβάλας θα πραγματοποιηθεί από τις αποθήκες του Δήμου Καβάλας (στρατόπεδο Κωτσάλου). Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας θα εξυπηρετεί τους δικαιούχους με στάση στο σημείο διανομής. Για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στις Κρηνίδες. Για την ακριβή ημερομηνία και ώρα οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

Σε νέο χώρο μεταφέρθηκε το ιατρείο Πηγών του δήμου Νέστου. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις καθώς και η προσθήκη σύγχρονου εξοπλισμού στο χώρο που στεγαζόταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού δημιουργώντας ένα ιατρείο όπως αρμόζει στις συνθήκες που απαιτούνται και σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές.

** Ανοίγει μετά από τέσσερα χρόνια ο Παιδικός Σταθμός Αγιάσματος. Προηγήθηκαν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις ανακαίνισης του κτιρίου. Ο παιδικός λειτουργεί φέτος, αφού πλέον συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός νηπίων αποτελώντας τον 5ο σύγχρονο παιδικό σταθμό του Δήμου Νέστου.

** Για λόγους ασφαλείας, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, απαγορεύεται από την αστυνομία η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο 16ο χλμ. της επαρχιακής οδού Παλαιάς Καβάλας – Χαλκερού, σε μήκος περίπου πεντακοσίων (500) μέτρων, μέχρι να αποκατασταθεί το οδόστρωμα από τον υπεύθυνο του έργου και τον επανέλεγχο από τους μηχανικούς της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της δημοτικής οδού στο νότιο τμήμα εισόδου του Χαλκερού και αντιστρόφως.

** Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ανακοινώνεται ότι την επόμενη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στις 2 μετά το μεσημέρι, θα διενεργηθούν εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας Ε.Δ.Χ. (ΤΑΧΙ), στην αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών της Περιφερειακής Ενότητας.

** Δικογραφία σε βάρος 35χρονου σχημάτισε η αστυνομία διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για το άτομο που εξαπάτησε 17χρονο μέσω διαδικτυακής αγγελίας. Με τη πρόφαση πώλησης κινητού κατάφερε να του αποσπάσει 360 ευρώ.

** Για 20η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου στον Πλαταμώνα η εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην Ορεινή Κτηνοτροφία. Συνδιοργανώνεται από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο, το Δήμο Νέστου και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για να τιμήσει τον άνθρωπο που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και συμβάλλει καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη και στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου.

** Κυκλοφορούν από χθες οι Κάρτες Διαρκείας για τους αγώνες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, τις οποίες οι φίλοι της ομάδας μπορούν να προμηθευτούν από τα Γραφεία του Συλλόγου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Καλαμίτσας.
Όσοι έχουν ήδη προπληρώσει, μπορούν να παραλαμβάνουν τις κάρτες από τα Γραφεία του Συλλόγου προσκομίζοντας την απόδειξη πληρωμής.
Διευκρινίζεται ότι έχουν παραμείνει Κάρτες Διαρκείας των 100 ευρώ μόνον για τα Διαζώματα Β και Γ (Ευθεία), εφόσον όλες οι άλλες έχουν εξαντληθεί κατά την προπώληση.

** Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες δρόμου στο πλαίσιο του 4ου Αθλητικού Διημέρου 2018 που είχε αναβληθεί λόγω καιρικών συνθηκών. Οι αγώνες ποδηλασίας και κολύμβησης ακυρώνονται.

** Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται αύριο στην περιοχή.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, υπουργείο παιδείας, ελλαδα, τει, σερρες, θεσσαλονικη, καβαλα, δραμα, αμθ, κεδε, ΑΔΕΔΥ, σχολεια, κτελ, χλμ, ert, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, θηκη κινητου, ημερομήνια, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, το θεμα, αστυνομια, θεμα, θρακη, πλαισιο, υπουργείο παιδείας, ωρα, αγροτικη, αγωνες, αμθ, αποζημιωση, τει, ατομο, βραδυ, βρισκεται, γινει, γραφεια, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, διαστημα, διευθυνση, δημος, εγινε, αιθουσα, ευρω, εκπαιδευση, εξετασεις, εξισωτικη αποζημιωση, ετων, ευαγγελια, θεοδωριδου, ιδρυμα, κεδε, κελσιου, λειτουργια, μακεδονια, μηκος, μορια, νομαρχια, οχηματων, πρυτανης, κτηνοτροφια, συγκεντρωση, συγχρονο, τμημα, χλμ, μποφορ, εξισωτικη, φιλοι, υπουργειο, κυριακη, μελετη, μητροπουλος, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα