ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Πίσω από τις κάμερες υπάρχουν και οι αφανείς ήρωες»

20:42 2/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις προσπάθειες των εργαζομένων των Δήμων που έπληξε η ρύπανση από το ναυάγιο στη Σαλαμίνα, αναφέρεται η ομοσπονδία του χώρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συγχαίρει τους συναδέλφους-εργαζόμενους στους Δήμους που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», για την άμεση και ουσιαστική παρέμβασή τους από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε ο κίνδυνος ρύπανσης των ακτών της Σαλαμίνας και όλων των Δήμων του Νότιου παραλιακού

μετώπου, ενώ συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, να αποτρέψουν ή να μειώσουν την τεράστια οικολογική και περιβαλλοντολογική καταστροφή».

Aκολούθως επισημαίνει πως: «Οι εργαζόμενοι στους παραπάνω Δήμους, ενεργοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν άμεσα, λαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες, δουλεύοντας ακατάπαυστα σχεδόν όλο το 24ωρο πέραν του ωραρίου τους για να καθαρίσουν ότι είναι δυνατό με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους,στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν το κοινό καλό, να γλυτώσουν μια τεράστια οικολογική καταστροφή και να επιστρέψουν τις μολυσμένες από το πετρέλαιο παραλίες στους Δημότες καθαρές το συντομότερο δυνατόν».

Tέλος, σχολιάζοντας τις συνθήκες εργασίας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει: «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταβάλλουν τις περισσότερες φορές υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυταπάρνηση και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους κρίσιμες καταστάσεις.

Απέδειξαν για ακόμη μια φορά τη θέληση που τους διακατέχει, την οικολογική τους συνείδηση, τον ζήλο και την αγάπη για τους Δήμους και τους Δημότες τους. Έτσι θα συνεχίσουμε ακούραστα να αγωνιζόμαστε, να παλεύουμε και να δουλεύουμε κάνοντας πράξη τα λόγια μας για Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα