Π.Κολοκοτσάς: Mεταφορά σκουπιδιών εκτός Ζακύνθου

16:00 31/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Ζακύνθου προσανατολίζεται η δημοτική αρχή προκειμένου να αποφορτιστούν οι δρόμοι από τους τεράστιους όγκους των σκουπιδιών.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η πρότασή του έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Λαμιέων και πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας (Θήβα) Νίκο Σταυρογιάννη, στην πορεία, όμως ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης στην οποία υπάγεται ο νομός Ζακύνθου,

Διονύσης Παναγιωτόπουλος αρνήθηκε να του παραχωρήσει την άδεια της μεταφοράς των σκουπιδιών με την αιτιολογία ότι υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες με τον ΧΥΤΑ της Θήβας και η ενέργεια θα κριθεί σύντομα ως παράνομη.
Ο δήμαρχος Ζακύνθου κατηγόρησε ευθέως τον κ. Παναγιωτόπουλο μαζί με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, με αρμοδιότητα την διαχείριση των αποβλήτων, Βαγγέλη Καπετάνιο, ότι είναι υπεύθυνοι για τα εμπόδια που ορθώνονται στον δήμο για την μεταφορά των σκουπιδιών εκτός του νομού και εις επίρρωση των απόψεων του ο κ. Κολοκοτσάς διάβασε σχετικό έγγραφο στην διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο ο δήμαρχος Λαμιέων διαβεβαίωνε ότι η λειτουργία του ΧΥΤΑ στην περιοχή του είναι νόμιμη και κατηγορούσε με τη σειρά του την αποκεντρωμένη διοίκηση Στερεάς Ελλάδας στην οποία υπάγεται αλλά και την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτ,Ελλάδας-Ιονίου, ότι ευθύνονται για την παρεμπόδιση της μεταφοράς των σκουπιδιών.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα