Πιο κοντά στον Λευκό Οίκο ο Τζο Μπάιντεν – Αναμένεται διάγγελμά του (video)

21:31 6/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σαφώς με το μέρος του Τζο Μπάιντεν είναι οι πιθανότητες στη μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ, ενώ η καταμέτρηση των ψήφων πλησιάζει προς το τέλος της. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών πέρασε μπροστά στην Πενσιλβάνια, που δίνει 20 εκλέκτορες, με πάνω από 6.000 ψήφους και αν την κερδίσει,θα είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Προηγείται και στη Τζόρτζια που δίνει 16 εκλέκτορες, ενώ διατηρεί προβάδισμα και στην Αριζόνα, που δίνει 11.

Δύο μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το δίκτυο Fox

News και το πρακτορείο ειδήσεων The Associated Press θεωρούν ήδη τον Τζο Μπάιντεν νικητή, ωστόσο τα υπόλοιπα εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα είναι ακόμη αβέβαιο.

Η Αριζόνα και η Νεβάδα αναμένεται να χρειαστούν μέρες για να οριστικοποιήσουν τις καταμετρήσεις τους.

Ο 77χρονος Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος αν κερδίσει την Πενσιλβάνια ή αν κερδίσει δύο από τις πολιτείες Τζόρτζια, Νεβάδα και Αριζόνα.

Μόλις πληροφορήθηκαν ότι ο Τζο Μπάιντεν πέρασε μπροστά σε ψήφους στην Πενσυλβάνια, υποστηρικτές του στη Φιλαδέλφεια βγήκαν έξω από τα σπίτια τους και άρχισαν να χορεύουν.

Δεδομένης της πολύ μικρής διαφοράς των ψήφων μεταξύ του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην Πολιτεία της Τζόρτζια, οι αρχές θα προχωρήσουν σε επανακαταμέτρηση, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος για την οργάνωση των εκλογών. Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research, οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν τον ίδιο ακριβώς ποσοστό, 49,4%. Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων ο Μπάιντεν προηγείται με 1.579 ψήφους και απομένουν ακόμη να ενσωματωθούν στο αποτέλεσμα 4.169 ψήφοι.

Εάν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κερδίσει την Τζόρτζια, ο απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις αναγκαίες εκλεκτορικές ψήφους για την εκλογή του.

Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να συνεχίσουν να εξελίσσονται υπέρ του Μπάιντεν, καθώς πολλές από τις ψήφους που μένει να καταμετρηθούν προέρχονται από περιοχές που ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς, περιλαμβανομένων των πόλεων Φιλαδέλφεια και Ατλάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα