ΠΙΝ: Εγκρίθηκε ο περιφερειακός σχεδιασμός για τα απορρίμματα

14:02 19/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο νέος Περιφερειακός σχεδιασμός για τη διάθεση των απορριμμάτων από το Περιφερειακό συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Ο σχεδιασμός αφορά το διάστημα μέχρι το 2021 αλλά σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη τίθενται ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να η Περιφέρεια να έχει τη δυνατότητα να κάνει ελέγχους και στο ενδιάμεσο διάστημα. Επικεντρώνεται περισσότερο στην διαχείριση χωρίς να εμπλέκεται στην χωροθέτηση των ΧΥΤΑ, την οποία η Περιφερειακή

αρχή θέλει να αφήσει να τη διαχειριστούν οι Δήμοι, παρόλα αυτά γίνεται αναφορά και στο Τεμπλόνι και στη Λευκίμμη ως χώροι εναπόθεσης υπολειμμάτων και για το μεσοδιάστημα δέχεται το σχεδιασμό τοποθέτησης του δεματοποιητή στο Τεμπλόνι και τα υπολείμματα στη Λευκίμμη. Καμία από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν ψήφισε το σχεδιασμό τονίζοντας ότι δεν δίνει λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Ο Σπύρος Σπύρου τόνισε ότι η σημερινή Περιφερειακή αρχή δεν κάνει τίποτε περισσότερο από ότι έκανε ο ίδιος στη δική του θητεία και ο Θόδωρος Γουλής υπογράμμισε ότι το όλο θέμα είναι η ιδιωτικοποίηση της διάθεσης των σκουπιδιών.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι του Τεμλονίου τόνισαν ότι και στο σημερινό σχεδιασμό υποκρύπτεται η χρήση του Τεμπλονίου, στο οποίο η κατάσταση χειροτερεύει. Τελευταίο παράδειγμα τόνισε η πρόεδρος του Εξωραιστικού συλλόγου Μάγδα Παπανικολοπούλου είναι τα νέα προβλήματα που αναδεικνύονται από την τοποθέτηση του δεματοποιητή. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι τοποθετείται σε σαθρό έδαφος εφόσον στο σκάψιμο για την κατασκευή της δεξαμενής αποκαλύφθηκε ότι υπάρχουν σκουπίδια.
Ο Αντώνης Κάντας εκ μέρους της Επιτροπής κατοίκων ενάντια στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης κατέγραψε σειρά επιχειρημάτων που δείχνουν ότι ο χώρος που επελέγη είναι ακατάλληλος και δήλωσε την κάθετη αντίθεση των κατοίκων της Λευκίμμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα