Λέσβος: Το ναρκωτικό «των κλαμπ» θα έριχνε στην αγορά της Μυτιλήνης 27χρονος

13:21 19/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πολύ επικίνδυνο ναρκωτικό της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης γνωστού ως ice ή ναρκωτικό των κλαμπ θα έριχνε στην αγορά της Μυτιλήνης 27χρονος Μυτιληνιός που συνελήφθη από την αστυνομία. Το τμήμα δίωξης ναρκωτικών της αστυνομικής διεύθυνσης Λέσβου αξιοποιώντας πληροφορίες, έκανε έρευνα στο σπίτι του 27χρονου όπου εντόπισε έξι αυτοσχέδιες συσκευασίες με την συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία βάρους 5,6 γραμμαρίων, που σύμφωνα με πληροφορίες αντιστοιχούν

σε 10 δόσεις ναρκωτικού . Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και σήμερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Η μεθαμφεταμίνη είναι ένα παράνομο ναρκωτικό που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την κοκαΐνη και άλλα ισχυρά ναρκωτικά και τα τελευταία χρόνια έχει εισβάλει στην αγορά . Ωστόσο αν και είχε εντοπιστεί και στο παρελθόν μια μικρή ποσότητα στη Μυτιλήνη, δεν είναι σύνηθες φαινόμενο για τη μικρή κοινωνία του νησιού.

Είναι μια επικίνδυνη και ισχυρή χημική ουσία και, όπως όλα τα ναρκωτικά, είναι ένα δηλητήριο το οποίο πρώτα ενεργεί ως διεγερτικό και στη συνέχεια αρχίζει να καταστρέφει συστηματικά το σώμα. Προκαλεί απώλεια μνήμης, επιθετικότητα, ψυχωτική συμπεριφορά, και πιθανή βλάβη στην καρδιά και τον εγκέφαλο.

Η μεθαμφεταμίνη είτε καπνίζεται, είτε εισπνέεται από τη μύτη, είτε διαλύεται και γίνεται ενέσιμη, είτε λαμβάνεται από το στόμα. Όταν καπνίζεται, που είναι και ο πιο κοινός τρόπος χρήσης τα τελευταία χρόνια, η απορρόφησή της από τον εγκέφαλο γίνεται πολύ πιο γρήγορα. Με αυτόν τον τρόπο, το άτομο εθίζεται πολύ πιο εύκολα στην ουσία και ταυτόχρονα ενισχύονται οι αρνητικές συνέπειες στην υγεία του.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα