Πέθανε ο ιδρυτής του “PlayBoy “ Χιου Χέφνερ

09:18 28/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα 91 χρόνια του ο Χιού Χέφνερ , ιδρυτής του διεθνούς πλέον περιοδικού PlayBoy “ άφησε πίσω του μια τεράστια εκδοτική επιτυχία και έναν θρύλο.

Πεθανε, πλήρης ημερών, σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι του στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών στην έπαυλή του όπου έδινε τα μυθικά πάρτι του, από φυσικά αίτια όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί φυσικά αίτια.

Ο γιος του, Κούπερ, είπε ότι ο πατέρας του έζησε μια εξαιρετική και πολυτάραχη ζωή, ως πρωτοπόρος σε πολιτιστικά και επικοινωνιακά δρώμενα ενώ πρωτοστάτησε σε κοινωνικά και πολιτιστικά κινήματα που αφορούσαν στην ελευθερία του λόγου, τα κοινωνικά δικαιώματα και τη σεξουαλική απελευθέρωση.

Ο Χέφνερ έχοντας ως σύνθημα «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου», όρισε τον τρόπο ζωής και το ύφος που πρεσβεύει το «Playboy», ένα ύφος που έχει αποδειχθεί από τα πιο χαρακτηριστικά και μακροβιότερα στην ιστορία. Το Playboy αποχαιρέτισε τον θάνατο του Χέφνερ με γραμμένο το απόφθεγμα του, κάτω από τη φωτογραφία του πρώην διευθυντή του, που ήταν διάσημος για την κόκκινη μεταξωτή ρόμπα του, που φορούσε σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις της προσωπικής του ζωής, που φρόντιζε να την δημοσιοποιεί στους πάντες.

Γεννημένος το 1926 στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών άγγιξε την εκδοτική επιτυχία το 1953 όταν εξέδωσε το πρώτο τεύχος του «Playboy», το οποίο πούλησε πάνω από 50 χιλιάδες αντίτυπα.

Από τότε το περιοδικό απέκτησε εκατομμύρια αναγνώστες ανα τον κόσμο και αν και σε πολλές περιπτώσεις είχε και σφοδρούς πολέμιους.

Το περιεχόμενο και το ύφος του «Playboy», άμεσα συνυφασμένα με την προσωπικότητα του εκδότη του, δίχασαν τον κόσμο στην Αμερική, με φεμινίστριες και συντηρητικούς να αντιτίθενται σθεναρά στα όσα πρέσβευε. Η δημοτικότητα του περιοδικού όμως ήταν τέτοια που επέτρεψε στον Χέφνερ να το επεκτείνει σε τέτοιο βαθμό που το ιστορικό λογότυπο με το λαγουδάκι κατέληξε να περιλαμβάνει ταινίες ερωτικού περιεχομένου, ρούχα, αρώματα ακόμα και κέντρα διασκέδασης.

Ονομαστός για τα επιτεύγματα του περιοδικού, αλλά και για τα οργιαστικά του πάρτι και πάντοτε περιστοιχιζόμενος από πολυάριθμα νεαρά κορίτσια, ο ιδρυτής του Playboy δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να διασκεδάζει στις ντισκοτέκ, ούτε απαρνήθηκε την ερωτική του ζωή χάρις στο Viagra, το μικρό γαλάζιο χαπάκι που ποτέ δεν σταμάτησε να διαφημίζει.

Ο Χέφνερ παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε τέσσερα παιδιά ενώ οι «κακές γλώσσες» λένε ότι γνώρισε περισσότερες από 1000 γυναίκες στην ερωτική του ζωή.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ, AFP, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα