Πέθανε η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου

23:58 3/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, μετά από μακροχρόνια ασθένεια, η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου. Για 50 χρόνια υπήρξε πρωταγωνίστρια στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Η Αφροδίτη Γρηγοριάδου γεννήθηκε στη Σεβαστούπολη της Ρωσίας. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1962. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε

για πρώτη φορά στο θέατρο με το έργο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» με τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ.

Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1958 στην ταινία «Το εισπρακτοράκι». Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η συμμετοχή της στη ραδιοφωνική σειρά «Σπίτι των Ανέμων» που γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Βραβεύτηκε με το Α’ Βραβείο Γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Η αγάπη άργησε μια μέρα» του Κώστα Κουτσομύτη. Παράλληλα, συμμετείχε και σε επεισόδια της σειράς του Alpha «Κόκκινος Κύκλος».

Η Αφροδίτη Γρηγοριάδου, μητέρα της ηθοποιού Κοραλίας Καράντη, συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως οι Αλέξης Μινωτής, Δημήτρης Μυράτ, Δημήτρης Χόρν, Μίνως Βολανάκης, Ζύλ Ντασσέν, Frank Hauser, Γιούρι Λιουμπίμοφ, Σπύρος Α.Ευαγγελάτος κ.ά.

Πηγή: ΕΡΤ, με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα