Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:52 11/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ολοσχερώς καταστράφηκε αποθήκη εταιρίας καπνού στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες (Τετάρτη) το απόγευμα. Λόγω των εύφλεκτων υλικών η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα σε όλο το κτίριο 3.000 περίπου τετραγωνικών μέτρων καίγοντας 300 τόνους καπνού, σύμφωνα με πληροφορίες και παλέτες. Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 15 οχήματα από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Το νέφος που προκλήθηκε, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν είναι τοξικό καθώς πρόκειται για προϊόντα φυτικής παραγωγής. Λόγω της πυρκαγιάς

προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότησης της περιοχής. Η επέμβαση της πυροσβεστικής περιόρισε την πυρκαγιά στην συγκεκριμένη αποθήκη και δεν επεκτάθηκε στις γύρω αποθήκες της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι είχαν αποχωρήσει από το κτίριο τρεις ώρες νωρίτερα.
Εννέα οχήματα της πυροσβεστικής παραμένουν στον τόπο της πυρκαγιάς η οποία δεν έχει σβήσει πλήρως, ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία.

** Σε συμπληρωματική απαλλοτρίωση έκτασης πλησίον του οικοπέδου στην Άσπρη Άμμο όπου θέλει να λειτουργήσει διόδια η Εγνατία Οδός προχώρησε η εταιρεία προκειμένου να κατασκευάσει το Διοικητήριο της. Η έκταση αυτή ανήκει στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» η οποία σύμφωνα με την πρόεδρο της, Αναστασία Ιωσηφίδου σε καμία περίπτωση δεν θα διευκολύνει την εταιρεία καθώς είναι αντίθετη με την λειτουργία διοδίων.

** Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας θα δεχθεί στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Μαυροβουνίου, η οποία επισκέπτεται την πόλη προσκεκλημένη της Energean Oil & Gas, σήμερα Πέμπτη στις 4 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει κλειστή σύσκεψη με τη συμμετοχή τοπικών φορέων.

** Με ανακοίνωσή της η Δημοτική παράταξη Καβάλας, «Συμπαράταξη Πολιτών» κάνει γνωστό ότι θα συμμετέχει εκ νέου στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, με υποψήφιο δήμαρχο τον Άρη Βέρρο. Άμεσα θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για την επικαιροποίηση του προγράμματος και θα ανακοινωθούν οι πρώτοι υποψήφιοι.

** Επίθεση με γκαζάκια πραγματοποίησαν άγνωστοι στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Καβάλα. Από τζάμι που έσπασε επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο εσωτερικό της Τράπεζας. Νωρίτερα είχαν προκαλέσει ζημιές σε δύο κάδους απορριμμάτων.

** Το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας συμμετέχει στην σημερινή πανελλαδική απεργία για τη μη μεταβίβαση των αρχαιολογικών χώρων, Μνημείων, Μουσείων στο Υπερταμείο. O αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων – Μουσείο Φιλίππων, Μουσείο Καβάλας – Μουσείο Θάσου και Κτίριο Διοίκησης (Μέγαρο Τόκκου) θα παραμείνουν κλειστά.

** Επαναλειτουργούν, μετά από δέκα χρόνια, πέντε χώροι φιλοξενίας του Δασικού Χωριού Παγγαίου, μετά την πλήρη αποκατάστασή τους από την ΚΟΙΝΣΕΠ που διαχειρίζεται το Δασικό Χωριό. Σύντομα θα λειτουργήσουν άλλα τρία (3) δωμάτια.

** Δεύτερο κύκλο παραστάσεων προγραμματίζει η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) για το έργο «Η Βιογραφία του Πατρογονικού» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Πρόκειται για την ιστορία ενός σπιτιού της Καβάλας ηλικίας 115 ετών που έγραψε η Μάγκυ Κριθαρέλλη. Παίζουν οι ηθοποιοί Ελένη Μαβίδου και Παύλος Σταυρόπουλος

** Ομιλία με θέμα «Η Μακεδονία μας, η χώρα των Ελλήνων» θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας στο πλαίσιο της ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, το ερχόμενο Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ομιλητής θα είναι ο Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ., Στέφανος. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν το παιδικό χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας και η χορωδία της Θρακικής Εστίας Καβάλας.

** Με το σύνθημα «Ποδήλατο – τρόπος άθλησης – τρόπος ζωής» ο δήμος Παγγαίου θα πραγματοποιήσει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά ποδηλατοπορεία στη Δημοτική Ενότητα Πιερέων. Η αφετηρία έχει καθοριστεί στην περιοχή Καϊνάκια στον Πλατανότοπο στις 11 το πρωί. Μετά τον τερματισμό, η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου θα κληρώσει, για τους ανήλικους συμμετέχοντες, ένα ποδήλατο και δύο κράνη ποδηλασίας. Δικαίωμα συμμετοχής στην 8η Ποδηλατοδρομία έχουν μαθητές Δημοτικού σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και ενήλικες, άνδρες και γυναίκες.

** Ο ετήσιος αγιασμός της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (ENERGEAN KAVALA BC) θα τελεστεί το Σάββατο στις 11 το πρωί στο κλειστό της Καλαμίτσας (ΔΑΚ) «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

** Ηλιοφάνεια με αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται αύριο στην περιοχή.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, διοδια, εταιρεία, gas, συμμετοχή, εκλογες, μαΐου, τραπεζες, καβαλα, απεργια, θεατρο, kavala, ert, δημοτικες εκλογες 2010, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, απεργια μμε, απεργια ταξι, τραπεζα της ανατολης, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, φωτια, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, εκλογες 2010 δημοτικες, ελενη, ποδηλατο, ηθοποιοι, θεμα, κρανη, πλαισιο, σημερινη, δευτερο, δημος, δωματια, εγνατια οδος, εγνατια, εταιρεία, ετων, υπηρεσιες, ομιλια, κελσιου, κτιριο, λειτουργια, μαΐου, μακεδονια, οδος, οχηματα, πεμπτη, προβληματα, πρωι, σαββατο, συντομα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, τμημα, τρια, ωρες, ανηκει, μποφορ, δικαιωμα, gas, χωρα, kavala, κλειστο, κυριακη, παυλος, πληροφοριες, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα