«Περιμένουμε και θα δούμε», σχολίασε από τα Τρίκαλα ο Γιάννης Αμανατίδης για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία

16:29 8/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Παρακολουθούμε όσα γίνονται στη Συρία και θα δούμε», απάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αμανατίδης σήμερα από τα Τρίκαλα κληθείς να σχολιάσει την σύμφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Συρία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τους Αμερικανικούς βομβαρδισμούς, επισημαίνοντας ότι οι διεργασίες είναι σε

εξέλιξη. «Παρακολουθούμε και θα δούμε. Δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο», σημείωσε ο υφυπουργός, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση με χημικά, που κόστισε τη ζωή σε πολλά παιδιά στη Συρία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επικέντρωσε τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων στα οικονομικά ζητήματα και, κυρίως στο θέμα της αξιολόγησης, για να υποστηρίξει ότι θα κλείσει, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος διέβλεπε από την αρχή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, για να αποδώσει την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης «στην εμμονή του ΔΝΤ».

Τόνισε ότι τα αποτελέσματα της άτυπης συνάντησης είναι θετικά, ότι οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα, οπότε και θα εξειδικευτούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, ενώ έδωσε έμφαση στα θετικά αποτελέσματα επί των εργασιακών θεμάτων στην διαπραγμάτευση.

Επίσης επεσήμανε ότι θα παρουσιαστεί άμεσα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης με ορίζοντα το 2021 καθώς και σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Επεξήγηση κυβερνητικής πολιτικής

Εξήγησε την επίσκεψή του εκ της ανάγκης να αναλυθεί και να επεξηγηθεί η κυβερνητική πολιτική στις τοπικές κοινωνίες, ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα της αρμοδιότητάς του, ως υφυπουργού Εξωτερικών, εξειδικεύοντας στις διασκέψεις που θα γίνουν σε επίπεδο κορυφής με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, στην συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών δέκα χωρών στο πλαίσιο του φόρουμ αρχαίων πολιτισμών σε συνεργασία με την Κίνα καθώς και στον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή.

Προσφυγικό

Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες διέψευσε τοπικά δημοσιεύματα που αφορούσαν στην προοπτική κατασκευής χώρου φιλοξενίας προσφύγων στην Καλαμπάκα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η πολιτική του υπουργείου αφορά στην διάλυση των κέντρων φιλοξενίας και στην φιλοξενία των προσφύγων σε διαμερίσματα εντός πολεοδομικού ιστού. Βέβαια, αποσαφήνισε ότι δεν θα κλείσουν όλα τα κέντρα, καθώς σε αυτά θα παραμείνουν πρόσφυγες, που είτε θα επαναπροωθηθούν, είτε θα μεταφερθούν στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ίδιος επισκέφθηκε μετά τη συνέντευξη τύπου το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Τρίκαλα όπου είχε επαφές με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας και του Στρατού.

Ο υφυπουργός με τον Διοικητή της ΣΜΥ και στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Τρίκαλα

Επιπροσθέτως, επεσήμανε ότι η επίσκεψη στην Καλαμπάκα και η συνάντηση με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και φορείς της περιοχής εστιάζεται στον τομέα ευθύνης του, που αφορά στη μορφωτική, πολιτική και εκκλησιαστική διπλωματία. Έτσι, ο κ. Αμανατίδης εξήγγειλε, χωρίς να εξειδικεύει ότι μετά τις συζητήσεις που θα γίνουν θα επιδιωχθεί να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της περιοχής της Καλαμπάκας και ευρύτερα του νομού καθώς και το μόνιμο χαρακτήρα όσων γίνουν μετά τις συζητήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα