Αντίθετη η Περιφέρεια στην απαλλοτρίωση για το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς

15:06 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θέμα της απαλλοτρίωσης για την επέκταση του αερολιμένα Κεφαλονιάς, συζητήθηκε στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Την εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου ψήφισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο και εκφράζει την πλήρη και αδιαμφισβήτητη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη απαλλοτρίωση των 316 στρεμμάτων στην περιοχή του αεροδρομίου Αργοστολίου.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης των περιβαλλοντικών όρων του αεροδρομίου Κεφαλονιάς που ξεκινά με την έγκριση αυτών το 1995 και ανανέωση το 2006 με ισχύ έως 31/12/2016. «Υπήρξε όμως τροποποίηση το 2015 για έγκριση νέων παρεμβάσεων μεγάλης έκτασης στον αερολιμένα Κεφαλονιάς, μελέτη που ποτέ δεν υποβλήθηκε για έγκριση περιβαλλοντικών όρων στην ΠΙΝ και εγκρίθηκαν εντέλει από τη Γενική Δ/ντρια Περιβάλλοντος», τόνισε ο κ.Γαλιατσάτος.
«Δεν έχει γίνει γνωστό βάσει ποιών στοιχείων και ποιας μελέτης έρχονται να απαλλοτριώσουν έκταση, 315,8 στρέμματα, σε μια περιοχή με κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, μικρά ξενοδοχεία και δημόσιες υποδομές», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ενημερώνοντας παράλληλα για τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των αεροδρομίων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Fraport.
«Εν ολίγοις θα παραδώσουμε στη Fraport εκτός από τα αεροδρόμια και εκτάσεις στα νησιά μας. Σήμερα είναι η Κεφαλονιά, αύριο μπορεί να είναι η Κέρκυρα ή η Ζάκυνθος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλιατσάτος. Επίσης, το Π.Σ. θα εξετάσει κάθε δυνατότητα νομικής προσβολής των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί για την εν λόγω περιοχή, είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με τους θιγόμενους ιδιοκτήτες πέριξ του αερολιμένα Αργοστολίου.
Μάλιστα, η απόφαση του Π.Σ. θα παραδοθεί στους υπουργούς Υποδομών και Περιβάλλοντος, σε κοινή παράσταση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα