Κέρκυρα: Επίσκεψη Νικολούζου στην Κίνα

14:37 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Κίνα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος ύστερα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού (Μουσείο Ασιατικής Τέχνης), του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου και των Μάστερς της πορσελάνης, που πριν δυο χρόνια είχαν παρουσιάσει στην Κέρκυρα εκθέματα της μοντέρνας κινεζικής εικαστικής δημιουργίας στη τέχνη της πορσελάνης.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με το Δήμαρχο της Πόλης Ruzhou και υπέγραψαν Σύμφωνο Πρόθεσης Συνεργασίας, με σκοπό την ανταλλαγή έργων τέχνης

και τεκμηρίων πολιτισμού. Συμφώνησαν να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες για να προωθήσουν τις σχέσεις μεταξύ των δυο λαών και την ανάπτυξη μεταξύ των δυο πόλεων, στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης κ.λ.π.
Επίσης συμφωνήθηκε να διευρυνθεί η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών ούτως ώστε στο άμεσο μέλλον να προχωρήσουν στο στάδιο της αδελφοποίησης. Όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος, η κινεζική πλευρά ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και για την χώρα μας ως τουριστικό προορισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα