Περί τους 500 πρόσφυγες έφτασαν το τριήμερο στο Βόρειο Αιγαίο

12:25 20/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυξημένες οι προσφυγικές ροές το τριήμερο σε σχέση με τις μηδενικές ροές το προηγούμενο διάστημα, όπου συνολικά σε Λέσβο, Χίο και Σάμο έφτασαν 467 άτομα μέχρι σήμερα το πρωί. Συνολικά στα τρία νησιά βρίσκονται 8.759 άτομα . Στην βελτίωση των καιρικών συνθηκών εκτιμάται ότι οφείλονται οι αυξημένες αφίξεις ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ένταση των σχέσεων Ελλάδας Τουρκίας το προηγούμενο διάστημα και η αυξημένη παρουσία πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο και

από τις δύο πλευρές ήταν αποτρεπτικός παράγοντας στις προσφυγικές ροές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Βορείου Αιγαίου το τριήμερο στα νησιά έφτασαν 195 πρόσφυγες στη Λέσβο, 256 στη Χίο και 16 στη Σάμο . Συνολικά στα νησιά μετά και τα τρία περιστατικά αφίξεων σήμερα το πρωί (39 στη Λέσβο, 26 στη Χίο, 16 στη Σάμο) βρίσκονται 3.485 πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο, στη Χίο 3.541 και στη Σάμο 1.733.

Οι αυξημένες ροές των τελευταίων ημερών ωστόσο δε δημιουργούν προβλήματα στις δομές δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες έχουν μετακινηθεί στην ηπειρωτική χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την 1η Ιανουαρίου στο βόρειο Αιγαίο ήταν εγκλωβισμένοι 11.078 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμός που μειώθηκε σημαντικά μέχρι σήμερα. Μόνο από τη Λέσβο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι χτες (20 μαρτίου) αναχώρησαν 1904 άτομα.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα