Στην 11η Διάσκεψη Πρόεδρων Βουλής ΜΚΕ ο Δ. Συλλούρης

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης θα συμμετάσχει στην 11η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών της Ευρώπης, που φιλοξενεί το κοινοβούλιο του Αγίου Μαρίνου στις 21 ως 23 Μαρτίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, θέματα που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες είναι ο ρόλος και οι πολιτικές των μικρών κρατών σε ό,τι αφορά στη γεωπολιτική κατάσταση και τις ανθρωπιστικές κρίσεις και οι δυνατότητες και οι περιορισμοί των μικρών κρατών στα πλαίσια διεθνών οργανισμών, με ιδιαίτερη αναφορά

στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Θα συζητηθεί, επίσης, η συνεργασία μεταξύ των μικρών κρατών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, διαμέσου της ιστορίας, της κυριαρχίας των κρατών, της τέχνης και του φυσικού τοπίου.

Η Διάσκεψη θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση Κοινής Δήλωσης και την πραγματοποίηση κοινής διάσκεψης Τύπου. Εξάλλου, με την ευκαιρία της Διάσκεψης, οι συμμετέχοντες θα γίνουν δεκτοί από τους Συμπροέδρους του Γενικού Συμβουλίου της χώρας (αρχηγοί του κράτους του Σαν Μαρίνο), Marino Riccardi και Fabio Berardi.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα