Πέντε τάξεις υποδοχής για παιδιά προσφύγων και ρομά στα δημοτικά σχολεία των Τρικάλων

11:31 14/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πέντε τάξεις υποδοχής θα λειτουργήσουν το προσεχές διδακτικό έτος στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για τα παιδιά των προσφύγων και ρομά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Μπουλούμπαση στο πλαίσιο αυτών των τάξεων θα λειτουργήσουν και τμήματα ένταξης, που κύρια αποστολή θα έχουν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ώστε να μπορούν οι μαθητές να παρακολουθήσουν με μεγαλύτερη άνεση και τα υπόλοιπα μαθήματα, που ούτως ή άλλως διδάσκονται στα

ελληνικά.

Τα παραπάνω ισχύουν για το μαθητικό δυναμικό προσφύγων και ρομά μέχρι τον περασμένο Ιούνιο. Εάν, δηλαδή ο αριθμός των μαθητών αλλάξει, τότε θα αναπροσαρμοστεί και ο αριθμός των τάξεων υποδοχής.

Έτσι, μέχρι τον περασμένο Ιούνιο φοιτούσαν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων περί ταεξήντα (60) με εξήντα πέντε (65) παιδιά προσφύγων. Αυτά τα παιδιά θα φοιτήσουν σε δύο τάξεις υποδοχής, οι οποίες θα λειτουργήσουν στο 33ο και στο 1ο δημοτικό σχολείο. Κάθε τάξη θα έχει δεκατρείς (13) με δεκαπέντε (15) μαθητές. Οι υπόλοιποι θα ενταχθούν στα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας. Τρεις (3) τάξεις υποδοχής θα αναπτυχθούν για τους ρομά μαθητές, στο 18ο, το 17ο και στο δημοτικό σχολείο Μικρού Κεφαλόβρυσου.

Οι τάξεις υποδοχής θα στελεχωθούν με πέντε (5) δασκάλους αναπληρωτές που θα προσληφθούν γι’ αυτό το σκοπό, ενώ δεδομένου ότι στα Τρίκαλα – σύμφωνα πάντα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, ενδεχομένως αποσταλούν και άλλοι εκπαιδευτικοί.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα