Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 14 Αυγούστου 2018

10:49 14/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργατικό Κέντρο
Στις 5 Σεπτέμβρη η δίκη για την παράνομη απόλυση της Ρ Πατσατζή, από το Εργατικό Κέντρο


Για τις 5 Σεπτέμβρη έχει ορισθεί η τακτική δικάσιμος της προσφυγής της Ρυΐας Πατσατζή, η οποία απολύθηκε παράνομα από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής τον Μάρτιο του 2018, όπου εργαζόταν περίπου επί μια 20ετία, με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.
Σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μίλησε στο Δίκτυο ΑΜ-Θ της

ΕΡΤ, το Ε.Κ. Κομοτηνής είναι η μοναδική περίπτωση, όπου μια συνδικαλιστική οργάνωση (και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος με την ομάδα του) αντί να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους από τις απολύσεις και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών, να κάνει το ίδιο απολύσεις και μάλιστα παράνομες, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και αποφάσεις του ΣΕΠΕ.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει πως το Ε.Κ. Κομοτηνής καταστρατηγώντας τον Ν.1264/82, στρώνει το χαλί στους εργοδότες που θα το χρησιμοποιήσουν για ν’ απολύουν οι ίδιοι συνδικαλιστές, με την έγκριση του Π. Μαγαλιού και της παράταξής του. Έναν νόμο, που όλο το συνδικαλιστικό κίνημα χαιρέτησε ως τον πιο δημοκρατικό που είχε η χώρα και που διακαώς εδώ και χρόνια οι εργοδότες θέλουν να καταργήσουν ή να τον καταστήσουν ανενεργό. «Αλλά μάλλον αισθάνεται αυτός και η παράταξή του περισσότερο εργοδότης παρά εργαζόμενος, μιας και το Ε.Κ. το θεωρεί «μαγαζάκι» του», τονίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ανακοίνωση στη Βουλή της απάντησης που έδωσε η Υπουργός Εργασίας στην Ερώτηση βουλευτών, για την παράνομη απόλυση, δημοσιοποιήθηκε το πρωτοφανές στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος γεγονός: το ΣΕΠΕ να επιβάλλει πρόστιμο στο Εργατικό Κέντρο για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας, το οποίο και θα πληρωθεί από τις συνδρομές των μελών του ΕΚ Κομοτηνής.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής έχει μηνύσει την υπάλληλό του για συκοφαντική δυσφήμιση, γεγονός που την αποκλείει από το επίδομα ανεργίας και την ωθεί σε οικονομική εξαθλίωση.
«Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση απαιτεί να πάρει επιτέλους θέση η ηγεσία της ΓΣΕΕ, όλες οι παρατάξεις και ιδιαίτερα η ΠΑΣΚΕ, η οποία με ανακοίνωσή της δήλωνε πως δεν υπάρχει απόλυση!!
«Ο νόμος και η κοινωνία στην Κομοτηνή να σταθούν στο ύψος τους και να μην υποκύπτουν στα παιχνιδάκια των συσχετισμών», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Πρωτογενής Τομέας
Παράταση ημερομηνιών για την υποβολή σχεδίων βελτίωσης

Το ΥΠΑΑΤ ενημερώνει ότι, ύστερα από αίτημα του ΓΕΩΤΕΕ και με γνώμονα τη διευκόλυνση της διαδικασίας, υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) σχετικά με τη χορήγηση ολιγοήμερης τεχνικής παράτασης.
Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες ορίζονται ως εξής:
α)Ως προθεσμία για την υποβολή εγγράφων για θεώρηση στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 30/8/2018.
β)Ως προθεσμία για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του πρώτου και του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 14/09/2018 και ώρα 13:00, ενώ σε ό,τι αφορά στα αιτήματα από-οριστικοποίησης θα γίνονται δεκτά έως τις 10/09/2018.
γ) Ως προθεσμία για την υποβολή του φυσικού φακέλου στις ΔΑΟΚ ορίζεται η 01/10/2018.

ΟΣΕ
Ανατέθηκε η μελέτη για τη σύνδεση Τοξοτών -Καβάλας

Με την ανάθεση των μελετών για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ξάνθης με την Καβάλα ξεκινά το μεγαλόπνοο έργο της σιδηροδρομικής Εγνατίας και του Project Sea to Sea μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.
Η μελέτη αφορά τη σύνδεση των Τοξοτών Ξάνθης με το νέο Λιμένα Καβάλας και ανατέθηκε έναντι του ποσού των 1,27 εκατ. Ευρώ σε κοινοπραξία μελετητικών εταιριών, από την ΕΡΓΟΣΕ.
Το έργο προβλέπει την κατασκευή νέας σιδηροδρομικής γραμμής 32 χιλιομέτρων που θα συνδέει το Νέο Λιμάνι Φίλιππος Β της Καβάλας, με την υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης-Ξάνθης-Θεσσαλονίκης.
Συνολικά το κόστος του έργου εκτιμάται σε 250 εκατ. Ευρώ και θα είναι τμήμα της νέας ηλεκτροκίνητης γραμμής, που θα συνεχίζει από την Καβάλα προς τη Θεσσαλονίκη, μειώνοντας κατά 3 ώρες συνολικά τη χρονοαπόσταση από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Περιβάλλον-Οικολογία
Πρόστιμο 290 εκατ. δολαρίων για το ζιζανιοκτόνο Roundup στη Μονσάντο


Οι ένορκοι δικαστηρίου του Σαν Φρανσίσκο καταδίκασαν τη γιγάντια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία αγροχημικής και γεωργικής βιοτεχνολογίας Monsanto να πληρώσει σχεδόν 290 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις επειδή δεν ενημέρωσε για την επικινδυνότητα του ζιζανιοκτόνου της, του Roundup, στο οποίο οφείλεται ο καρκίνος ενός αμερικανού κηπουρού.
Το κόμμα Οικολόγοι Πράσινοι θεωρεί ότι η καταδίκη της Monsanto είναι «ιστορική». «Η απόφαση αυτή αναμένεται να αποτελέσει σημείο καμπής.

Αυτοδιοίκηση
Με αμείωτη ρυθμό συνεχίζονται οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το έργο των αεροψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών, από την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης. Σήμερα και όλη σχεδόν την εβδομάδα, πλην του 15Αυγουστου, θα διενεργούνται ψεκασμοί σε Καλαμόκαστρο, Αδριανή, Μαυρομάτι, Μεσσούνη, Αίγειρο, Σάλπη και περιοχές γύρω από την πόλη της Κομοτηνής.
Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης σήμερα θα διενεργούνται ψεκασμοί σε Παναγία Καλαμου, Παναγία Αρχαγγελιωτισσα, κανάλι Εξοχής, Εξοχή, Κυψέλη, Εύλαλο, Δέκαρχο, υπόλοιπο Δεκαρχου, Παναγία Μαγγάνων, Μάγγανα, Όλβιο, Παναγία Πηγαδίων, κανάλι Αλκυώνης, σημαία, οικόπεδα Μυρωδάτου, Πόρτο Μόλο, οικόπεδα Βελόνης, Κοράλλι

Η λαϊκή αγορά της Γεννισέας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Αυγούστου

Από τον δήμο Αβδήρων ανακοινώθηκε ότι λόγω της αργίας του δεκαπενταύγουστου, η λαϊκή αγορά της Γεννισέας θα γίνει σήμερα Τρίτη 14 Αυγούστου.

Εγγραφές στα ΚΔΑΠ Κομοτηνής

Η ΔΚΕΠΠΑΚ ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές των παιδιών στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Κομοτηνής και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της επιχείρησης, στην οδό Κούλογλου 14.

Στην Ξάνθη και Κομοτηνή βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ

Tην Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, πραγματοποίησε επίσκεψη στην ορεινή περιοχή των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης, με σκοπό να επιθεωρήσει τα έργα οδοποιίας και ανακατασκευής σχολικών κτηριακών εγκαταστάσεων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και να διαπιστώσει την πρόοδο εργασιών των έργων υποδομής, που πραγματοποιούνται με προσωπικό, μέσα και πιστώσεις, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Αρχηγός, με αφετηρία το Στρατόπεδο «ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ» στην Ξάνθη, επισκέφτηκε αρχικά την έδρα του 2ου Λόχου Βάσης Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Ειδικών Δυνάμεων (2ος Λ/ΒΕΚΕΕΔ) και στην συνέχεια τα ορεινά χωριά :
– Μύκη, Γλαύκη, Εχίνος, Θέρμες, Κοτάνη και Μέγα Πιστό του Νομού Ξάνθης.
– Ασώματοι, Κάλχας, Οργάνη, Άνω Βυρσίνη, Φίλλυρα, Λύκειο και την πόλη της Κομοτηνής του Νομού Ροδόπης.

Σύλλογοι
Η ετήσια καλοκαιρινή γιορτή των ξανθιωτών κυνηγών

Την καθιερωμένη ετήσια γιορτή έναρξης της κυνηγετικής περιόδου στις εγκαταστάσεις τού Πυρήνα Προσαρμογής Θηραμάτων στο Σέλερο πραγματοποιεί το βράδυ (20.30) του Σαββάτου 18 Αυγούστου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης, προκαλώντας μέλη και φίλους σε μια βραδιά με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό.

Οι εξετάσεις υποψήφιων νέων κυνηγών

Από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης ανακοινώθηκαν οι όροι και το πρόγραμμα των εξετάσεων υποψηφίων νέων κυνηγών για τη νέα κυνηγετική περίοδο 2018-2019, ως εξής:
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δασαρχείου Ξάνθης πάντα ημέρα Πέμπτη (εκτός της 5ης Οκτωβρίου) και με ώρα έναρξης στις 12.30 τις ημερομηνίες 9 και 23 Αυγούστου, 6 και 20 Σεπτεμβρίου, 5 Οκτωβρίου (Παρασκευή), 18 Οκτωβρίου, 1 και 15 Νοεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου. Πριν από τις εξετάσεις θα διοργανώνονται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους νέους κυνηγούς, για την καλύτερη προετοιμασία και την υποδοχή τους στην κυνηγετική οικογένεια.
Δικαιολογητικά έκδοσης άδειας θήρας που πρέπει να υποβάλλουν οι υποψήφιοι είναι, ταυτότητα, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ή το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας,δελτίο κατοχής όπλου ή βεβαίωση από την αστυνομία.
Για συμμετοχή στις εξετάσεις στις παραπάνω ημερομηνίες, οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τουλάχιστον δύο ημέρες πριν από τις εξετάσεις.
Για οποιοδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, τηλέφωνο 25410 22846.

Καλοκαιρινή γιορτή του ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (φορέας διαχείρισης του Γηροκομείου Ξάνθης) διοργανώνει την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 & ώρα 19:30 στην καλοκαιρινή γιορτή του ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ. Μια φιλανθρωπική βραδιά στον αύλειο χώρο του ιδρύματος με τη συνοδεία μουσικής, χορού, τραγουδιού και φαγητού.

«Ας κατασκηνώσουμε μαζί την αγάπη μας για τα παιδιά»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης «Κατασκηνωτές» προσκαλεί το κοινό για έβδομη συνεχόμενη χρονιά να υποστηρίξει τη δράση του, που ως βασικούς αποδέκτες έχει ξανθιώτικες οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές -και όχι μόνο- δυσκολίες.
Κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη στο «Σπιτάκι τέχνης, έκφρασης και πολιτισμού» που βρίσκεται στη γωνία των οδών Φίλιππου Αμοιρίδη και Ιωακείμ Σγουρού (λίγο πιο πάνω από το παλιό δημαρχείο στην παλιά πόλη). Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και ο «τοίχος της καλοσύνης» των «Κατασκηνωτών» όπου καθένας μπορεί οποιαδήποτε στιγμή θέλει να αφήσει εκεί την προσφορά του, αφού εθελοντές του συλλόγου μεριμνούν για τη άμεση συλλογή της.
Οι ποσότητες των ειδών που συγκεντρώνονται, διανέμονται σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και μέλη του συλλόγου. «Χαρά μας θα ήταν εκτός από τα μέλη-εθελοντές των «Κατασκηνωτών», να έχουμε και εσάς μαζί μας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεκαπενταύγουστος » Πάσχα του καλοκαιριού »

Ξεκίνησε χθες το τριήμερο του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Τοξοτών Ξάνθης, με τίτλο, «Δεκαπενταύγουστος, Πάσχα του καλοκαιριού » για τη γιορτή της » Κοιμήσεως της Θεοτόκου ».
Σήμερα η Μάνια Ασλάνογλου, με το μουσικό σχήμα της, θα παρουσιάσει λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια. Την ίδια μέρα δύο νέοι καλλιτέχνες συνεχιστές της παράδοσης ο Σίμος Αναστασιάδης και ο Κώστας Τσαρμαντίδης, θα τραγουδήσουν ποντιακά τραγούδια.
Τέλος αύριο 15 Αυγούστου η Νάγια Κορωναίου, θα τραγουδήσει ρεμπέτικα, Σμυρναϊκά, άλλα και λαϊκά τραγούδια.

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από την Ιερά Μονή Αρχαγγελιώτισσας στην Ξάνθη

Τα καθιερωμένα έκτακτα μέτρα για την κυκλοφορά των οχημάτων από και προς την Ιερά Μονής Αρχαγγελιώτισσας, λόγω της εορτής του Δεκαπενταύγουστου λαμβάνει η Τροχαία Ξάνθης.
Αναλυτικά η σχετική απόφαση προβλέπει:
α) Απαγορεύουμε την αντίστροφη κυκλοφορία όλων των οχημάτων, πλην των λεωφορείων Δ.Χ. και επιβατηγών Δ.Χ. (ταξί – αγοραία), από την Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας Ξάνθης, προς την πόλη της Ξάνθης, δια της οδού Έβρου.
β) Η κυκλοφορία των οχημάτων που απαγορεύεται να έχουν αντίστροφη κίνηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας, προς την πόλη της Ξάνθης, θα γίνεται δια της περιαστικής οδού που διέρχεται μπροστά από την Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμούς, από τη διασταύρωση που βρίσκεται στο 4ο χλμ. της ε.ο. Ξάνθης – Σταυρούπολης, από τη γέφυρα του ποταμού Κοσύνθου, μπροστά από το Στρατοδικείο και την οδό Σάρδεων.
γ) Απαγορεύουμε τη στάθμευση των οχημάτων, από τη διασταύρωση των οδών Έβρου –Κατσώνη & Σπάρτης, μέχρι και την πάροδο προς την Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας, πλην των λεωφορείων Δ.Χ., τα οποία να σταθμεύουν σε ελεγχόμενο χώρο απέναντι από την πάροδο προς την Ιερά Μονή και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο, για την αποβίβαση και επιβίβαση του επιβατηγού κοινού.
δ) Επιτρέπουμε τα στάθμευση των οχημάτων μετά την πάροδο προς την Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και μόνο από τη δεξιά πλευρά, σε σχέση με την πορεία των οχημάτων, ώστε να μην παρεμποδίζεται η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων Άμεσης Βοήθειας (Πυροσβεστικής, Δασαρχείου κ.λ.π.).
ε) Όλα τα παραπάνω περιοριστικά της κυκλοφορίας μέτρα θα ισχύσουν από την 14.00΄ ώρα της 14-08-2018, μέχρι και την 14.00΄ώρα της 16-08-2018.

Νεκρός ανασύρθηκε 71χρονος λουόμενος στη θαλάσσια περιοχή της Σκάλας Αβδήρων


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ένας 71χρονος Ξανθιώτης από τη θαλάσσια περιοχή της Σκάλας Αβδήρων.
Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Λάγους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, ΓΣΕΕ, σεπε, βουλη, επιδομα, κομοτηνη, υπαατ, γεωτεε, γνώμονα, ηλεκτρονική, καβαλα, project, sea, ελλαδα, υφιστάμενη, θεσσαλονικη, αλεξανδρουπολη, εταιρεία, οφείλεται, κδαπ, ξανθη, ΓΕΣ, θρακη, νέα, βεβαίωση, συμμετοχή, δραση, προσφορες, πασχα, ταξι, χλμ, ert, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απολυσεις στο δημοσιο, αυθαιρετα παραταση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, πασχα 2012, η ημέρα της γης, νίκος αναστασιάδης, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κοινωνια, αεροψεκασμοι, οικολογοι πρασινοι, σχολικα ειδη, ηλεκτρονική, αστυνομια, γωνια, εβδομη, εδρα, ηγεσια, θανατος, κδαπ, μεγα, μουσικη, προγραμμα, σεπε, τηλεφωνο, τραγουδια, υψος, ψεκασμοι, ωρα, αγαπη, αγορα, αλκιβιαδης, βεβαίωση, βραδια, βραδυ, βρισκεται, φαγητο, γεγονος, γεωτεε, γεφυρα, γινει, γινεται, γινονται, γνώμονα, γραφεια, δευτερα, δικη, δικτυο, εγγραφες, ευρω, υπαρχει, εβδομαδα, εργα, εξετασεις, εξελιξη, επιδομα ανεργιας, εταιρεία, εχινος, ιδια, ιδιο, η δικη, ιωακειμ, καρκινος, κινηση, κυψελη, κομμα, λυκειο, λιμενικο, ομαδα, παντα, οικοπεδα, οικογενεια, οφείλεται, οχηματων, παπακωνσταντινου, πεμπτη, ποντιακα τραγουδια, ποντιακα, ρεμπετικα, ρυθμισεις, σεμιναρια, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, ταυτοτητα, τμημα, τριτη, τριημερο, τροχαια, υπαατ, υφιστάμενη, χλμ, χρονικα, ωρες, ατυχος, ειδη, γιορτη, χωρα, ιδιαιτερα, project, κωστας, κυριακη, μελετη, μπροστα, ποτο, σημαια, υγειας, sea
Τυχαία Θέματα