Παυλόπουλος: Οι Έλληνες, μόνον υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας μεγαλουργήσαμε

11:46 24/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη αρραγούς ενότητας στα εθνικά θέματα, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Ύδρα, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 183 χρόνων από το θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι «οι Έλληνες μεγαλούργησαν ενωμένοι, ενώ ο διχασμός οδήγησε σε απώλειες του εθνικού μας κορμού».

«Η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, «από εδώ, την Ύδρα, στέλνει διαχρονικό μήνυμα με αποδέκτες τον Λαό μας και το Έθνος μας. Ένα μήνυμα με δύο, συμπληρωματικές

μεταξύ τους, πτυχές:

-Η πρώτη πτυχή μας θυμίζει το Εθνικό μας Χρέος, όπως το αποδίδει ανά τους αιώνες ο άρκος των Αθηναίων Εφήβων: «Την Πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι».

-Και η δεύτερη πτυχή μας θυμίζει ότι, ιδίως τα Εθνικά μας Θέματα, Θέματα υπαρξιακά για τον Λαό μας και το Έθνος μας, οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας. Διότι η Ιστορία δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει την άγνοια του ότι εμείς, οι Έλληνες, μόνον υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας μεγαλουργήσαμε. Ενώ ο διχασμός και η διχόνοια μας στοίχισαν πολύ ακριβά, ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού».

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα