ΗΒ:Πανικός από «αφανισμό» χαλλουμιού–Η «συνδρομή» της Ντόλι

Πανικός επικρατεί στην Βρετανία λόγω έλλειψης του αγαπημένου αλμυρού τυριού, όπως ονομάζουν το χαλλούμι. Η βδομάδα που πέρασε μάλιστα όπως αναφέρει η DailyMail ήταν η δυσκολότερη όλης της χρονιάς, αναφορικά με την επάρκεια χαλλουμιού στις βρετανικές υπεραγορές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ΕΕ είναι πλέον αυστηρή σε ό,τι αφορά την παραγωγή του χαλλουμιού αφού πρέπει να κατασκευάζεται στην Κύπρο και να εμπεριέχει ελάχιστη αναλογία 20% αιγείου και πρόβειου γάλακτος.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αγρότες

πάντως αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ζήτηση από τη Βρετανία. Η αγορά της Βρετανίας είναι η μεγαλύτερη αγορά τυριών εκτός Κύπρου.

Το χαλλούμι εξαντλείται με ρυθμούς αστραπής από τα σουπερμάρκετ, με τους λάτρεις του είδους να εκφράζουν την έντονη απογοήτευσή τους μέσω των social media.

Σε δηλώσεις του στην DailyMail, ο Γ.Πίττας ανέφερε ότι στέλνει αποθέματα οδικώς και όχι διά θαλάσσης προκειμένου να φθάσουν το συντομότερο δυνατόν στα καταστήματα.

Στα αξιοσημείωτα είναι η συμβολή μιας ομάδας επιστημόνων από το Ινστιτούτο Roslin, στο οποίο είχε κλωνοποιηθεί το γνωστό πρόβατο Ντόλι. Οι επιστήμονες λοιπόν βοηθούν τους αγρότες να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος για να αυξήσουν έτσι τις αποδόσεις τους στην παραγωγή χαλλουμιού.

Σύμφωνα με τον Ricardo Pong-Wong, εκπρόσωπο του ινστιτούτου: «Η ομάδα στην Κύπρο κάνει μια φανταστική δουλειά και ήδη βλέπει οφέλη».

Is it possible to set up a #halloumifries ‘watch rota’ for @AldiUK at @StretfordMall lots of people getting angst. Can anyone seeing a #livehalloumifries sitch please tweet up? Thx bbz pic.twitter.com/SntIgkKz4G

— StretfordM32 (@StretfordM32) June 2, 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα