Πάτρα: Συλλαλητήριο την 1η Νοεμβρίου των φοιτητικών συλλόγων

12:18 30/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ
Στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου, πραγματοποιούν συλλαλητήριο φοιτητικοί – σπουδαστικοί σύλλογοι της πόλης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών, Φυσικού, Φαρμακευτικής, Πολιτικών Μηχανικών, Οικότροφων Εστίας, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ και του Συντονιστικού Μετεγγραφέντων φοιτητών στο οποίο συμμετέχουν οι Επιτροπές Μετεγγραφέντων των Συλλόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Ιατρικής, Νηπιαγωγών και πρώτο έτος πολιτικών μηχανικών, αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι του

Πανεπιστημίου Πατρών δηλώνουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι παλεύουμε και διεκδικούμε τα αναγκαία

…. Η χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου έχει φτάσει στο εξεφτελιστικό 25% του 2011. Την ίδια στιγμή 4 δις κάθε χρόνο καταβροχθίζονται για τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

…. Στο πανεπιστήμιο της Πάτρας μπαίνουν δίδακτρα σε άλλα 8 μεταπτυχιακά επιπλέον σε 283 μεταπτυχιακά επέβαλλαν φέτος δίδακτρα Πανελλαδικά.

… Η εστία της Πάτρας ρημάζει, τα νοίκια εκτοξεύονται, το στεγαστικό επίδομα δίνεται σε ακόμα λιγότερους. Οι εργολάβοι κερδίζουν εκατομμύρια για υποβαθμισμένες υπηρεσίες σίτισης, συντήρησης, διανομής συγγραμμάτων.

… μαθήματα αφαιρούνται επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές ή για να πουληθούν σε μεταπτυχιακά, εργαστήρια και πρακτική κόβονται.

Απαιτούμε:

Ένα πτυχίο, πανεπιστημιακού επιπέδου, για κάθε επιστημονικό αντικείμενο. Όχι στις κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Ιδρύματα, τα πτυχία και τους αποφοίτους τους.

Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Κρατική χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ύψος των αναγκών! Δωρεάν σπουδές για όλους. Έκτακτο στεγαστικό επίδομα για όσους σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους και δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους δεν χωράνε στις εστίες.

Προχωράμε σε:

κινητοποιήσεις σε διοικήσεις σχολών για τα οξυμένα προβλήματα των φοιτητών.

.. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ »Δήμητρα Αναργύρου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα