Λαϊκή Συσπείρωση: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο να τοποθετηθεί για βάσεις και drones»

11:37 30/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην χθεσινή (29/10/18) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, συζητήθηκε επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την στάση της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειακού Συμβουλίου, απέναντι στην εγκατάσταση πολεμικών βάσεων των ΗΠΑ σε Λάρισα και Βόλο.

Παρουσιάζοντας την επερώτηση, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές υπογράμμισε, ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας διακηρυγμένο στόχο την “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”,

δηλαδή των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στην Ν/Α Μεσόγειο και αλλού, εμπλέκει τη χώρα μας όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Ενώ καμώνεται την δήθεν φιλειρηνική δύναμη, την ίδια ώρα μετατρέπει την χώρα μας, σε δολοφονικό πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, με τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας και τους άλλους λαούς.
Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας, με συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με εκείνη των ΗΠΑ, έχουν εγκατασταθεί προ μηνών αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου drones, που εκτελούν πολεμικά σχέδια τους απο την Ουκρανία, τα Βαλκάνια, το Αιγαίο, την Μ. Ανατολή ως την Β. Αφρική. Σημειώνουμε ότι είναι παγκόσμια πρωτιά, στο κέντρο μιας χώρας και σε κατοικημένη περιοχή, να υπάρχει βάση drones, με δυνατότητα παράλυσης της χώρας μας!
Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ, για την αναβάθμιση της βάσης τους, στην Σούδα και σε άλλες περιοχές της χώρας και να γίνουν νέες βάσεις σε Λάρισα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα αναγγέλθηκε η λειτουργία πιο ολοκληρωμένης αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ στην 110 Π.Μ της Λάρισας, η εγκατάσταση σε στρατόπεδο του Βόλου, αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικών ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο»

Η Λαική Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ, θεωρεί επικίνδυνο ψέμα ότι η Ελλάδα μέσα σ’ αυτόν τον «κυκλώνα» θα είναι «απάνεμο λιμάνι σταθερότητας κι ασφάλειας».
«Η μετατροπή της Λάρισας, του Βόλου και γενικότερα της χώρας μας σε δολοφονικό πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ ενάντια σε άλλους λαούς, αποτελεί μαγνήτη πολέμου και επίκεντρο που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας, ενώ ωφελημένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι» υπογράμμισε ο Τάσος Τσιαπλές, εκφράζοντας την αντίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην απόφαση της κυβέρνησης, να δεχτεί τα κατασκοπευτικά drones των ΗΠΑ στην 110 Π.Μ στη Λάρισα, στην δημιουργία νέων και στην αναβάθμιση παλιών Αμερικανονατοικών βάσεων στη χώρα μας, στην συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, στην επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική εμπλοκής της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Κάλεσε την Περιφερειακή Αρχή και τις άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, να τοποθετηθούν με σαφήνεια αν τάσσονται υπέρ της απομάκρυνσης των αμερικανικών πολεμικών κατασκοπευτικών drones από την Λάρισα, ενάντια στην εγκατάσταση νέων αμερικανικών βάσεων σε Λάρισα, Βόλο και σε όλη τη χώρα, υπέρ του κλεισίματος όλων των παλιών αμερικανονατοικών βάσεων, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε και την συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς;

Κατά την συζήτηση, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί να διαμορφώνει εξωτερική πολιτική και ότι είναι υπέρ της ειρήνης και επομένως κατά των βάσεων γενικώς.

«Προσπαθώντας να υποβαθμίσει την συνάντησή του, τον περασμένο Μάρτη, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας αιρετών της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, πριν αυτή πάει στην έδρα του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι όποιος συναντιέται με τον Αμερικάνο πρέσβη, δεν σημαίνει ότι συμφωνεί μαζί του, λέγοντας ότι και ο Τσίπρας συναντιέται με τον Ερντογάν, αλλά έχουν διαφωνίες, προσπαθώντας έτσι να αποκρύψει την στήριξή του στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε» επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα