Πάτρα: Έκθεση για τα 100 χρόνια του ΣΕΒΠΔΕ στο Αρχαιολογικό Μουσείο

13:51 1/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ
Το 1918 με πρωτοβουλία επιχειρηματιών της περιοχής του Ν.Αχαίας ιδρύεται ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, με έδρα την πόλη της Πάτρας και περιοχή ευθύνης του τις γεωγραφικές περιοχές της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Φέτος,για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, ο Σύνδεσμος συνδιοργανώνει με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών με τίτλο «Προς προαγωγήν των παραγωγικών εργασιών του τόπου»

προκειμένου να αναδειχθεί η παραγωγική ιστορία της ευρύτερης περιοχής κατά τον τελευταίο αιώνα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν χθές το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, με καλεσμένους τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης (Βιομηχανίας) κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και πλήθος φορέων και Αρχών από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων, περιελάμβανε χαιρετισμούς, μια σύντομη παρουσίαση της παραγωγικής ιστορίας της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδος, την προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ, απονομή τιμητικών διακρίσεων, ξενάγηση στην έκθεση και κλείσιμο της εκδήλωσης με μικρή δεξίωση.

Η διάρκεια της Έκθεσης θα είναι από 1η έως 30η Νοεμβρίου 2018 και οι ώρες επίσκεψης από 08:00 έως 15:00 καθημερινά εκτός της Δευτέρας. Δήμητρα Αναργύρου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα