ΠΑΣΟΚ: Αλλαγή πορείας στα οικονομικά του με λιτούς προϋπολογισμούς

18:34 10/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Νέο μοντέλο διαχείρισης οικονομικών του κόμματος κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στα μέλη του πολιτικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε με δραματικό τόνο την οικονομική κατάσταση του κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το παρελθόν θα αντιμετωπιστεί με πολιτικό και θεσμικό τρόπο και το μέλλον, όπως είπε, με διαφάνεια και λιτούς προϋπολογισμούς. Σε δραστική μείωση δαπανών και προσωπικού θα προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ
για να καλύψει τα ελλείμματα στα ταμεία του κόμματος.Για ελλειμματική διαχείριση επί σειρά ετών, που διόγκωσε τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο κ. Βενιζελος και κάλεσε όποιον νομίζει ότι θίγεται από τις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και τον Γιώργο Παπανδρέου, να προσφύγει στη δικαιοσύνη.«Δεν νομίζω ότι είναι λογικό και δίκαιο να σηκώνουμε το ιστορικό βάρος, συμπεριλαμβανομένου και του οικονομικού, για ένα παρελθόν στη διαχείριση του οποίου δεν μετείχαμε», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλυσε και την πολιτική επικαιρότητα, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες με άξονα τη δημιουργία κοινωνικού πυλώνα ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων.Σε ότι αφορά στις σχέσεις του κόμματος με την ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ότι πολλές φορές δημιουργείται σύγχυση από την τακτική της ΔΗΜΑΡ στα διάφορα μείζονα ζητήματα.Για το ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι είναι διχασμένη η ηγεσία του κόμματος σε ευρωπαϊκή και αντιευρωπαϊκή και έκανε άνοιγμα στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όπως είπε στήριξε κατ ανάγκην εκλογικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2012.
Keywords
Τυχαία Θέματα