Αρβανιτόπουλος: Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά

17:47 10/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να γίνουν κανονικά οι εξετάσεις διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μετά την έξοδό του από το μέγαρο Μαξίμου όπου συζήτησε με τον πρωθυπουργό τα προβλήματα για τις Πανελλαδικές από την απόφαση της ΟΛΜΕ. Η έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας κράτησε περίπου τριάντα λεπτά.

Σχετική είδηση: Απεργία
την πρώτη ημέρα των εξετάσεων και συνέχεια με πενθήμερη εισηγείται η ΟΛΜΕ Στις δηλώσεις του ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε την αμετακίνητη απόφαση της κυβέρνησης να διεξαχθούν κανονικά οι εξετάσεις, επισημαίνοντας πως η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία δημιουργεί αναταραχή και ανασφάλεια σε χιλιάδες μαθητές, στις οικογένειές τους αλλά και στην εκπαδευτική κοινότητα.Η συνάντηση Σαμαρά - Αρβανιτόπουλου αν και δεν είχε προγραμματιστεί, ήταν αναμενόμενη μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ: «Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ βρίσκουν απέναντι την κοινωνία, δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς και σίγουρα βρίσκουν αντίθετη την πλειονότητά τους. Αποτελούν αντιγραφή χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών πρακτικών, που αγνοούν τον αγώνα και την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. Πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζουν ακόμα και στελέχη της ΔΑΚΕ, δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία. Εξάλλου, η Φιλελεύθερη Ιδεολογία σημαίνει να υπηρετείς το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία και όχι να την εκβιάζεις».

Σε σχολιασμό των δηλώσεων του κ. Αρβανιτόπουλου, προχώρησε το ΚΚΕ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του: «Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε και τα οποία οδηγούν σε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, συνολική υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας. Έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που έχει οδηγηθεί συνολικά η εκπαίδευση.
Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τις δικές του διαδικασίες, συσσωρευμένη εμπειρία ετών και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ίδιο τον κλάδο, στους μαθητές, συνολικά στην παιδεία, σε κοινή δράση με την εργατική - λαϊκή οικογένεια που πλήττεται από την κρίση και τα κυβερνητικά μέτρα, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και το περιεχόμενο και τις μορφές πάλης που θα εξασφαλίζουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, την αποτελεσματικότητα, τη συνέχεια και την περιφρούρηση των αγώνων, καθώς και την προοπτική της πάλης. Αυτές τις προϋποθέσεις εξασφαλίζει η αγωνιστική πρόταση του ΠΑΜΕ που κατατέθηκε στην ΟΛΜΕ.
Το ΚΚΕ βρίσκεται πάντα και σε κάθε περίπτωση απέναντι στον κυβερνητικό κρατικό αυταρχισμό, όπως είναι η προσπάθεια επιστράτευσης των εργαζομένων και διαμόρφωσης κοινωνικού αυτοματισμού. Θα αντιπαλέψει το κυβερνητικό δόγμα “νόμος και τάξη”, που είναι σε διαρκή εξέλιξη και εφαρμογή».
Keywords
Τυχαία Θέματα