«Ο Πόλεμος και η Αντίσταση στη Θεσσαλία»

20:59 18/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα συλλογικό έργο με πλούσιο αρχειακό υλικό, προφορικές μαρτυρίες που προσεγγίζει τα μεγάλα γεγονότα αλλά και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, που υπέστησαν τις συνέπειες της Ιστορίας το 1940 αλλά και πάλεψαν, για πρώτη φορά σε τέτοια μαζική έκταση για να γίνουν οι πρωταγωνιστές της, παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην ταραγμένη ιστορία της Θεσσαλίας: Ο πόλεμος, η Κατοχή, η Αντίσταση, οι διωγμοί του εβραϊκού πληθυσμού, η μάχη της

σοδειάς, ο θεσμός της λαϊκής αυτοδιοίκησης, η λειτουργία των σχολείων, ο Εμφύλιος, τα Έκτακτα Στρατοδικεία της μισαλλοδοξίας και του αφανισμού, ξετυλίγονται μέσα από τις σελίδες του.

Για το βιβλίο μίλησαν οι Ζωή Δεληζώνα, φιλόλογος, μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, Τάσσος Μάτος, φιλόλογος, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Λάρισας, Νίκη Τσιάνου, φιλόλογος και Νίκος Χριστοφής, Ιστορικός, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ), επιμελητής του βιβλίουε, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοτική σύμβουλος Άννυ Ψάρρα.
Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Πόλεμος και Αντίσταση στην Θεσσαλία – Όψεις της ιστορίας της κατά την δεκαετία του ΄40» συνδιοργανώθηκε από τον δήμο Λαρισαίων, τις εκδόσεις Τόπος, τον Σύλλογο Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και το βιβλιοπωλείο Το Κλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα