Παρουσίαση του ΟΑΚ στο ΤΕΙ

09:39 11/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρουσίαση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, θα γίνει σήμερα στο ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, στα πλαίσια της δράσης του Ιδρύματος: «Γνωρίζοντας τη Βιομηχανία μας».

Ο O.A.K. ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2013, με τη συγχώνευση των Οργανισμών Ανάπτυξης Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης

και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και έργων των Ειδικών Υπηρεσιών Δημοσίων Έργων ΕΥΔΕ- ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ- Αποσελέμη. Το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών (51%), με την Περιφέρεια Κρήτης (22%), την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης (22%) και τις Ενώσεις Αγροτικών/Γεωργικών Συνεταιρισμών (5%) να κατέχουν το λοιπό 49%. Διαθέτει περισσότερα από 130 άτομα προσωπικό, διαφόρων ειδικοτήτων και έχει κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, με ποικίλες δραστηριότητες.
Η εταιρεία λειτουργεί προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος, είναι επιχείρηση κοινής ωφέλειας αφού παρέχει αγαθά και υπηρεσίες που εξυπηρετούν άμεσα δημόσιους σκοπούς, ενώ εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η έδρα του Οργανισμού είναι στα Χανιά, με παραρτήματα σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι. Οι σκοποί και οι αρμοδιότητες του Οργανισμού είναι ο σχεδιασμός, η μελέτη, η κατασκευή, η εκμετάλλευση, η διοίκηση και η επίβλεψη,
Συγκοινωνιακών, υδραυλικών και υδροαρδευτικών έργων της Κρήτης.
Επιπλέον, στηρίζει την Τοπική Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων και κοινοτικών πρωτοβουλιών.
Στη συνάντηση θα μιλήσουν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Φώτης Καζάσης, και τα στελέχη του Οργανισμού, Μάρκος Πατρελάκης, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, Τριανταφυλλιά Νικολάου και Λευτέρης Κοπάσης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα