Παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού αλλά και τους υποψήφιους από τη Σάμο

21:04 15/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις θέσεις του συνδυασμού « Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου ανακοίνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στράτος Γεωργούλας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Σάμο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κ. Γεωργουλας, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αναφέρθηκε στις διαφοροποιήσεις του συνδυασμού σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «υπάρχει η ανάγκη για μια άλλη πολιτική, πέρα από αυτήν που εκφράζεται από τρεις υποψήφιους που έχουν το κοινό στοιχείο, στην χειρότερη περίοδο του τόπου να υπηρέτησαν την κυβέρνηση Σαμαρά,

ως δοτοί Γενικοί Γραμματείς, υπεύθυνοι για τις πολιτικές που κατέστρεψαν τα νησιά μας (Καλογήρου- ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Σπιλάνης- ΓΓ Αιγαίου, Μουτζούρης- ΓΓ Λιμένων). Υπάρχει η ανάγκη να εκφραστεί μια άλλη πολιτική πέρα από αυτήν που μας έβαλε σε μια μνημονιακή λαίλαπα (ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ), ή μια πολιτική που ενδιαφέρεται μόνο για στενή κομματική καταγραφή, τοποθετώντας επικεφαλής νυν βουλευτή (ΚΚΕ)».

Τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Περιφερειακής Αρχής είναι η έλλειψη λογοδοσίας καθώς και η έλλειψη δημοκρατίας όσον αφορά τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Έδωσε έμφαση στην ηλεκτρονική Δημοκρατία, και τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχουν για την πορεία των έργων· κάτι που μέχρι τώρα δεν μπορούν να κάνουν και που δεν το είδε σε κανένα άλλο συνδυασμό.
Στον τομέα της ανάπτυξης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου είναι 2η από το τέλος στο θέμα του τουρισμού (ακολουθεί τελευταία η Δυτική Μακεδονία) με μόλις 37% πληρότητα κλινών, ενώ αντίθετα είναι η μόνη Περιφέρεια από τις 13 όπου έχουμε αύξηση της ανεργίας, με ποσοστό της τάξης του 4%.
Εξήρε τα άτομα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του «Άλλου δρόμου», τονίζοντας πως δεν πρόκειται για πολιτικάντηδες και ανακοίνωσε τα πέντε πρώτα ονόματα για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου που είναι οι:

Γιαννακάκης Κώστας, συνταξιούχος- συγγραφέας
Γούλα Ελένη, ιστορικός- αρχαιολόγος
Σταθακιός Αλέξανδρος, επιστημονικό στέλεχος πρόληψης εξαρτήσεων – Περιφερειακός Σύμβουλος
Τραπεζανλίδης Βασίλης, καθηγητής ξένων γλωσσών
Χρηστίδης Γιάννης, ηλεκτρολόγος

The post Παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού αλλά και τους υποψήφιους από τη Σάμο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα