Παρουσίασε την “Συμμαχία πολιτών”

03:08 17/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» με υποψήφιο Δήμαρχο Δυτικής Σάμου τον Αλέξανδρο Λυμπέρη, στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις θέσεις του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», το όραμα αλλά και τα σχέδια για το νέο δήμο. Ευχαρίστησε τον Βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη στον οποίο πιστώνεται η δημιουργία 2ου Δήμου τονίζοντας ότι τίποτα δε χαρίζεται αλλά ότι επιτυγχάνεται είναι αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και πάλης.

Ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε στα προβλήματα που

θα προκύψουν από τη διάσπαση του Δήμου τα οποία όμως είπε θα ξεπεραστούν με την συνεργασία όλων.

Τόνισε ότι ο συνδυασμός θα κινηθεί σε τρεις άξονες την επομένη των εκλογών, α) την επανίδρυση του δήμου, β) την αντιμετώπιση της καθημερινότητας γ)τον προγραμματισμό για έργα ανάπτυξης που θα δώσουν προοπτική στον τόπο.

Έκανε λόγο για δημιουργία Αναπτυξιακής Εταιρείας, για αξιοποίηση του Πανεπιστημίου, για αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων για τον τουρισμό, όπως π.χ το όνομα του Πυθαγόρα, τους καταρράκτες , τα μονοπάτια του νησιού.

«Επιθυμία ένας Δήμος με ισχυρή Πολιτιστική και Τουριστική-ταυτότητα, μια περιοχή με ελκυστικές τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, ενώ απαραίτητη η ανάπτυξη στον τόπο μέσα από τα έργα που θα προγραμματιστούν και μέσα από τις δράσεις που θα μπορέσουν να γίνουν σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία.

Προσδοκία ένας Δήμος βιώσιμος, με υπηρεσίες και ανθρώπινο και υλικό δυναμικό που θα προσφέρει ανάπτυξη, όραμα , βελτίωση της καθημερινότητας, προστασία του περιβάλλοντος και τοπική ανάπτυξη ζωής. Πρέπει λοιπόν να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να βαδίσουμε παράλληλα. Δεν χωρίζει η Σάμος, δεν είναι σωστό αυτό Ανατολική και Δυτική Σάμος. Πρέπει να αλλάξει η ονομασία, υπάρχουν ακόμα κάποιες λογικές διαχωριστικές, αυτές πρέπει να εξαλειφθούν και για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξει και το όνομα. Να μην μας υπογραμμίζουν ότι είμαστε πλευρές. Ένα είναι το νησί, ένα μικρό και ωραίο νησί στο οποίο αν πάνε καλά και οι δυο πλευρές, πάει καλά όλο το νησί. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα λειτουργήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω ότι και από το Δήμο ανατολικής Σάμου οι ίδιες λογικές θα υπάρχουν, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια παρουσίασε την ομάδα στήριξης του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε όσους τον τίμησαν και του πρότειναν να ηγηθεί του ψηφοδελτίου. Ζήτησε από όλους συμπόρευση και συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια για την καλύτερη πορεία του νέου δήμου.

The post Παρουσίασε την “Συμμαχία πολιτών” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα