Παρουσίασε την διακήρυξη του συνδυασμού του

00:07 19/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Tη διακήρυξη του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας», παρουσίασε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της δημοτικής ενότητας Καρλοβάσου, ο επικεφαλής Αναστάσιος Καλατζής.

Την παρουσίαση προλόγισε η δημοτική σύμβουλος Ιωάννα Καραγιάννη, εν συνεχεία το λόγο πήρε εκπρόσωπος φοιτητών, ο πρώην βουλευτής και Νομάρχης Σάμου Θαλασσινός Θαλασσινός .

Επίσης την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που αφήνει πίσω του για ολόκληρο το νησί, ενώ

τόνισε πως στην απορροφητικότητα έργων η Περιφέρεια Βορείου μπορεί να υστερεί και να βρίσκεται στην 9η θέση, αλλά η Σάμος βρίσκεται σε υψηλή θέση, λόγω των μελετών του Δήμου .

Ειδικότερα για το Καρλόβασι αναφέρθηκε στην υλοποίηση ενός έργου που αφορά τις ιαματικές πηγές στο «Ποτάμι», για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και υπάρχει η δυνατότητα άμεσα να ξεκινήσει η ένταξη και η χρηματοδότηση τους.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Τάσος Καλατζής έκανε λόγο για τη φιλοσοφία της αναπτυξιακής προοπτικής που έχει σκοπό να ακολουθήσει για το νέο δήμο, τις προτεραιότητες του συνδυασμού ενώ ανέλυσε τις βασικές αρχές και θέσεις της δημοτικής του παράταξης.

«Η καθημερινότητα και η επίλυση των προβλημάτων της, η ύδρευση, καλύτεροι δρόμοι, η εξωστρέφεια του Δήμου με σκοπό την τουριστική τόνωση και η χρήση αναπτυξιακών προγραμμάτων θα δώσουν έργα πνοής στη Δυτική Σάμο. Η σκέψη στο πως θα κινηθεί η παράταξη έχει ως κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, το νησί και τις προοπτικές που μπορεί να αναπτύξει. Εφαρμογή της συμμετοχής και της συλλογικής δράσης, είναι πρακτικές που τους εκφράζουν και επιθυμούν να εφαρμόσουν.

Θα αγωνισθούμε για ένα δήμο ενωτικό, με συμμετοχή όλων των πολιτών και των φορέων στον προγραμματισμό, οργανωμένο αξιοκρατικά και αποτελεσματικά στην υπηρεσία του πολίτη».
Τα αναπτυξιακά έργα προς υλοποίηση αφορούν τον περιφερειακό Καρλοβάσου, τις ιαματικές πηγές στο «Ποτάμι», την ανάπλαση της παραλιακής, την αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης, το φράγμα Καρβούνη, τον περιμετρικό Μαραθοκάμπου, την αξιοποίηση ως τουριστικό προϊόν της σπηλιάς του Πυθαγόρα, την ανάδειξη ιστορικών στοιχείων του δήμου, το αποχετευτικό σύστημα του Κάμπου Μαραθοκάμπου, την εκπόνηση και προώθηση και νέων μελετών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Καλατζής προχώρησε στην παρουσίαση κάποιων εκ των υποψηφίων και ενημέρωσε ότι το σύνολο του συνδυασμού θα παρουσιαστεί σε επόμενη εκδήλωση.

The post Παρουσίασε την διακήρυξη του συνδυασμού του appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα