Παρεμβάσεις για τους ανάπηρους

09:42 18/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους, με ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες, βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα από το δήμο Ηρακλείου.

Πραγματοποιείται ανακατασκευή των κεκλιμένων επιπέδων, τοποθέτηση εμποδίων με στόχο την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης, διαγραμμίσεις διαβάσεων, και οριοθέτηση επιτρεπόμενων χώρων κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.
Ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός προβλέπει περαιτέρω, την προμήθεια και εγκατάσταση βοηθητικού εξοπλισμού, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα, ώστε

να διευκολύνει την πρόσβασή τους σε παραλία του δήμου, η εγκατάσταση οργάνων παιδικής χαράς σχεδιασμένων για παιδιά με αναπηρίες σε χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας και η εξασφάλιση επιπλέον θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης.
Ο Δήμος Ηρακλείου παρακαλεί τους δημότες να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή, ώστε οι συνδημότες με αναπηρίες να απολαμβάνουν πλήρως των δικαιωμάτων τους. Για να επιτύχει την καταγραφή όλων των σημείων που επιδέχονται βελτίωση, αναμένει σχετικές υποδείξεις και προτάσεις προς την τεχνική υπηρεσία (με ακριβή περιγραφή θέσης) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο τηλέφωνο 2813409890.

Keywords
Τυχαία Θέματα