Παρεμβάσεις 12.5 εκ. ευρώ στη λεωφόρο Καραμανλή

16:40 31/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη βελτίωση του τμήματος της λεωφόρου Καραμανλή (Π.Ε.Ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης) από το 303 ΠΕΒ έως το Pantheon Plaza, στοχεύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού ενέκρινε την υποβολή του εν λόγω έργου προς χρηματοδότηση, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – ’20 (ΕΣΠΑ) με

συνολικό προϋπολογισμό 12,5 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που έρχεται να συμπληρώσει τις υπόλοιπες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην λεωφόρο Καραμανλή. Όταν ολοκληρωθεί και αυτό το έργο, οι πολίτες θα κινούνται πλέον σε ένα ασφαλή αυτοκινητόδρομο εντός του αστικού ιστού, από την 110 Π.Μ. έως το Pantheon Plaza. Και τα 3 αυτά έργα της αιρετής Περιφέρειας ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ, αναμφισβήτητα αλλάζουν την εικόνα της πόλης και βελτιώνουν την οδική ασφάλεια».

Η υπάρχουσα οδός, παρουσιάζει πολύ υψηλούς κυκλοφοριακούς φόρτους (συμβατικά και βαρέα οχήματα) και διέρχεται από κατοικημένη περιοχή της πόλης της Λάρισας. Ο ιδιαίτερα αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος που παρατηρείται στο εν λόγω οδικό τμήμα σε συνδυασμό με τα ελλιπή τεχνικά χαρακτηριστικά της διατομής σχεδόν σε όλο το μήκος του εξεταζόμενου οδικού τμήματος, όπως μικρό πλάτος οδού (μία λωρίδα ανά κατεύθυνση), απουσία διαχωρισμού των αντίθετων κινήσεων και έλλειψη παράπλευρου δικτύου για τον διαχωρισμό των διερχόμενων οχημάτων επί της Π.Ε.Ο και της τοπικής κυκλοφορίας, αλλά σύνδεσης των ιδιοκτησιών με την οδό, σε συνδυασμό με την ελλιπή οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, του κακού οδοφωτισμού αλλά και την απουσία πεζοδιαβάσεων, το καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνο από την άποψη της οδικής ασφάλειας.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί πολλές παρόδιες ιδιοκτησίες οι οποίες συνδέονται απευθείας με την Λεωφόρο Καραμανλή λόγω έλλειψης παράπλευρου δικτύου και οι προσβάσεις στις παρόδιες χρήσεις γης γίνονται ανεξέλεγκτα, βάζοντας την ζωή των πεζών και των διερχόμενων σε κίνδυνo. Με την κατασκευή του εν λόγω έργου επιλύονται αρκετά προβλήματα της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα